Happy birthday Malcolm Young R.I.P.

Facebookrssmail

Malcolm Mitchell Young werd geboren in Glasgow, Schotland op 6 januari 1953 en is de oudere broer van Angus Young en oprichter van de groep AC/DC. Hij speelt slaggitaar. Malcolm Young werd in Schotland geboren en verhuisde samen met zijn familie naar Sydney, Australië toen hij 10 jaar was. Na zijn middelbare schooltijd begon hij in bands te spelen. Begin jaren 70 richtte hij de groep Velvet Underground op. Deze band had echter niets te maken met de beroemde Amerikaanse Velvet Underground waar Lou Reed in speelde. Opmerkelijk feit was overigens dat in Youngs Velvet Underground een zanger zat met de naam Brian Johnson.

In 1973 besloot hij met zijn broer Angus de groep AC/DC te beginnen. Malcolm speelde op de eerste albums af en toe solopartijen maar besloot dat al snel aan Angus over te laten. Hij droeg de meeste ideeën voor het songmateriaal aan en AC/DC is feitelijk altijd Malcolms band geweest.

In september 2014 werd bekend dat hij aan dementie lijdt en opgenomen is in een verzorgingshuis; in de band wordt hij vervangen door zijn neef Stevie Young die hem 26 jaar eerder ook al verving. Het vertrek van Malcolm Young is deze keer echter definitief, zo heeft het management van de band laten weten.

Op 18 november 2017 overleed Malcolm Young. Hij zou vandaag jarig zijn geweest.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ