Battle Beast – Circus Of Doom

Facebookrssmail

Battle Beast is een Finse Power Metal band die nu ruim 10 jaar aan de weg timmert. ‘Circus Of Doom’ is inmiddels hun zesde albumen gelukkig klinkt Battle Beast weer wat meer ‘Metal’dan op voorganger ‘No More Hollywood Endings’ wat ze uitbrachten in 2019. Battle Beast heeft diverse prijzen gewonnen waaronder de nieuwkomersprijs tijdens het internationale Duitse festival Wacken Open Air. Ook trad Battle Beast al op als voorprogramma van Nightwish, een band waar Battle Beast wel enigszins mee te vergelijken valt al is de presentatie en de zang van de op dit album in uitstekende vorm verkerende Noora Louhino wat minder theatraal.

Alle nummers op ‘Circus Of Doom’ zijn op midtempo gespeelde Powermetal gemixt met Pop-en Rockelementen. Meestal pakt dit goed uit, maar niet altijd. ‘Russian Roulette’ bijvoorbeeld gaat alle kanten uit en gaat van Metal naar disco naar Eurovisie-songfestival naar zelfs dankzij het intermezzo in het middenstuk naar filmmuziek voor een saloon scene in een Western. Je moet er van houden.

Groot minpunt is het gebrek aan creativiteit van de ritmesectie. Elk nummer wordt plichtmatig en fantasieloos ingespeeld, gemiste kans. Pluspunten zijn de fantastische zang van Noora Louhimo en het gitaar-en toetsenwerk. Eindconclusie is dat we blij mogen zijn dat Battle Beast tot inkeer is gekomen en besloten heeft om te doen waar ze het best in zijn, namelijk het spelen van (Power)Metal met Rock/Popinvloeden. Volgende keer wat meer risico nemen in het componeren van nummers en dan valt de score zeker een punt hoger uit. Nu wordt mijn waardering door de standaarduitvoering en het op zeker spelen ietwat getemperd (77/100) (Nuclear Blast Records)

Track List

1 Circus Of Doom (4:57)
2 Wings Of Light (4:06)
3 Master Of Illusion (4:08)
4 Where Angels Fear To Fly (3:56)
5 Eye Of The Storm (4:26)
6 Russian Roulette (4:15)
7 Freedom (3:43)
8 The Road To Avalon (4:29)
9 Armageddon (3:42)
10 Place That We Call Home (3:46)

Line Up

Noora Louhimo – Vocals
Joona Björkroth – Guitars
Juuso Soinio – Guitars
Janne Björkroth – Keyboards
Eero Sipilä – Bass
Pyry Vikki – Drums    

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ