Happy birthday Floor Jansen

Facebookrssmail

Onze eigen Floor Jansen is vandaag jarig! Geboren op 21 februari 1981 in het Brabantse Goirle is Floor de huidige zangeres van de Finse metalband Nightwish. Floor was van 1997 tot begin 2009 de zangeres van de Nederlandse metalband After Forever. Vanaf 1999 studeerde zij aan de Rockacademie in Tilburg, waar ze in 2003 afstudeerde. Naast haar bezigheden bij After Forever geeft zij zanglessen. Ze speelt gitaar, piano en fluit.

Op 5 mei 2010 presenteerde ze haar nieuwe band ReVamp. Vanaf 1 oktober 2012 verving ze Anette Olzon als zangeres van Nightwish en op 9 oktober 2013 werd bekendgemaakt dat ze de vaste nieuwe frontzangeres van de groep was. Haar eerste album met Nightwish, ‘Endless Forms Most Beautiful’, verscheen in 2015. Verder werkte ze mee als gastmuzikant aan albums van onder andere Ayreon en Within Temptation en werd ze landelijk beroemd door haar deelname aan het TV-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’ en haar duet met Henk Poort: ‘The Phantom of the Opera’.

RockMuZine feliciteert Floor vandaag met haar verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ