Happy birthday Chris Pitman

Facebookrssmail

Vandaag is de verjaardag van toetsenist Chris Pitman. Pitman werd geboren op 25 februari 1961 in Los Angeles en is vooral bekend als tweede toetsenist bij Guns ‘n Roses. Ook speelde Pitman bij bands als Lusk, Zaum, Replicants en Tool. Tegenwoordig is hij ook frontman bij de alternatieve rock band SexTapes.

Chris Pitman werkte in het begin van zijn carrière samen met rapper Dr Dré, waarna hij zich halverwege jaren 90 aansloot bij Tool, voor de opnames van hun ‘Ænima’ album. Ook speelde hij op het album ‘Bourgeois Kitten’, van de Canadese alternatieve rockband Blinker the Star. Die band staat er om bekend met regelmaat de beste artiesten op hun albums mee te laten spelen, als Lindsey Buckingham en Leland Sklar.

In 1998 stapte Pitman in Guns ‘n Roses als tweede toetsenist. Ook pakte hij met regelmaat de tweede basspartijen op en verzorgde hij de percussie en achtergrondzang. Hij speelde zelfs 12 snarige gitaar op het nummer ‘If the World’, dat hij samen met Axl Rose schreef. Toen hij in 2016 als toetsenist bij Guns ‘n Roses werd vervangen door Melissa Reese, had hij er 18 jaar op zittten bij de band, Op Dizzy Reed na het bandlid dat het het langst vol hield met Axl Rose.

RockMuZine feliciteert Chris Pitman met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ