Happy birthday Jonathan Cain

Facebookrssmail

Jonathan Cain werd geboren in Chicago op 26 februari 1950 en is een Amerikaans muzikant. Hij speelde achtereenvolgens in The Babys, Journey, Bad English en daarna weer Journey.

De muziek in Cains leven begon op de accordeon, hij was toen acht jaar oud. Hij overleefde een brand op zijn school Our Lady of the Angels School (Illinois). Hij trad al op sinds hij teenager was, zijn instrumentarium uitbreidend met piano, basgitaar en gitaar. Na de middelbare school ging hij studeren aan het Conservatorium van Chicago. Hij verhuisde vervolgens naar Nashville (Tennessee) om ten slotte in Los Angeles te eindigen.

Sinds 1980 is hij werkzaam bij Journey daar de originele toetsenist Gregg Rolie het voor gezien hield. En tot op heden is hij daar nog actief, Cain viel op door zijn intro van single ‘Don’t Stop Believin”.

RockMuZine feliciteert Jonathan Cain met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ