Happy birthday in heaven Warrel Dane

Facebookrssmail

Warrel Dane is geboren als Warrel G. Baker op 7 maart 1961 in Seatlle (Verenigde Staten). Warrel ooit begonnen als zanger in de band Serpents Knight staat vooral bekend om zijn ‘high-pitched vocals’ de echte doorbraak kwam bij de band Sanctuary met wie hij in de jaren 80 twee albums uitbracht: ‘Refuge Denied’ (1987) en ‘Into the Mirror Black’ (1990). Van Sanctuary maken we de stap naar Nevermore.

Nevermore vloeit voort uit de succesvolle metalband Sanctuary. De leden van deze band werden door hun platenlabel aangespoord om grunge te gaan spelen, het in die tijd in Seattle belangrijkste muziekgenre. Enkele groepleden, Warrel Dane en Jim Sheppard, gingen hiermee niet akkoord en richtten Nevermore op. Zeven albums volgen, het laatste ‘The Obsidian Conspiracy’ verschijnt in 2010.

In 2014 werd het project Sanctuary weer van stal gehaald en verscheen het album ‘In The Year the Sun Died’, gevolgd door ‘Inception’ in 2017. Warrel overleed 13 december 2017 op 56 jarige leeftijd aan een hartaanval. In de rockheaven viert hij vandaag echter zijn verjaardag. Thinking of you Warrel!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ