Happy birthday Udo Dirkschneider

Facebookrssmail

Udo Dirkschneider werd geboren in Wuppertal, Noordrijn-Westfalen op 6 april 1952 en is een Duitse heavy metal zanger. In 1971 richtte hij de invloedrijke band Accept op, welke als grondlegger van de speedmetal wordt gezien.

Samen met Michael Wagener, Dieter Rubach en Birke Hoe richtte Udo Dirkschneider in 1968 Band-X op welke later transformeerde band naar Accept. In 1976, als de band de naam Accept aanneemt, heeft de band een min of meer vaste line-up, bestaande uit: Wolf Hoffmann (gitaar), Gerhard Wahl (gitaar), Peter Baltes (bas), Frank Friedrich (drums) en Udo Dirkschneider (zang). Een optreden op het Rock Am Rhein festival in 1976 gaf de band nationale bekendheid. In 1978 werd Wahl vervangen door gitarist Jorgh Fisher. In 1979 volgde het debuutalbum: ‘Accept’. Dit album werd echter geen groot succes. Later dat jaar verliet Friedrich Accept om vervangen te worden door drummer Stefan Kaufmann. In 1980 volgde ‘I’m a rebel’, dit album was hun doorbraak in Duitsland.

Udo was actief in Accept tussen 1976 en 1986 waarna hij solo aan de slag ging band zijn band U.D.O. In 1993 kwam het tot een reünie met Accept en bracht Udo met hen nog een drietal albums uit. In totaal is Udo de zanger geweest op 10 studio platen waaronder de krakers uit de jaren 80: ‘Breaker’, ‘Restless and Wild’ en ‘Balls to the Wall’

Met Udo bracht hij nog eens 15 platen uit, overigens met wisselend succes. Het laatste wapenfeit stamt uit 2018 toen U.D.O. het album ‘Steelfactory’ uitbracht.

RockMuZine feliciteert Udo met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ