Ann Wilson – Fierce Bliss

Facebookrssmail

De afgelopen decennia hebben we binnen de rockmuziek flink wat unieke stemmen voorbij horen komen. Neem bijvoorbeeld een Robert Plant of een Freddie Mercury, of aan de vrouwelijke kant ook een Janis Joplin of een Kate Bush. Een dame die zich al sinds de jaren 70 mee mag rekenen in dit lijstje grootheden is de Amerikaanse rockvedette bekend van Heart, Ann Wilson, en laat zij nu net een soloplaat uit hebben gebracht…

‘Fierce Bliss’ is Wilson’s laatste wapenfeit. Een album dat naar eigen zeggen kan worden beschreven als “classic rock comfort food”. Laat Wilson hier nou toch even de spijker op zijn kop slaan! Een klein uur lang wordt de luisteraar getrakteerd op een rollercoaster van rockmuziek waar de nostalgie, de hang naar de gouden eeuw van rockmuziek, nergens ver te zoeken is. De vergelijking met een achtbaan is misschien een beetje een hyperbool, gezien de plaat nergens echt uit de bochten vliegt, maar het plezier en de liefde voor het vak spatten ervan af.

Naast haar eigen nummers, zoals het venijnige ‘Greed’ of het bluesachtige ‘Black Wing’, heeft Wilson ervoor gekozen om een kleine greep covers door het album heen te gooien. Het coveren van bestaande en vaak al bekende nummers is een kunst op zich, maar gelukkig weet Ann hier wel raad mee (zoek maar eens naar haar spectaculaire ‘Stairway To Heaven’ cover). Of het nu gaat om Eurythmics’ ‘Missionary Man’ of Queens ‘Love Of My Life’, Wilson maakt ze stuk voor stuk eigen.

Vocaal staat Wilson nog steeds haar mannetje. In plaats van aan kracht in te boeten op zang, lijkt haar stem als een goede wijn te zijn gerijpt. Ze klinkt diep, rauw, bij vlagen intens maar altijd warm. Diezelfde warmte sijpelt door in de productie van het album. Van de betoverende hoes van de hand van Roger Dean (bekend van onder andere Yes en Uriah Heep), tot de effecten en ruis van de gitaren.

Ann Wilson levert met ‘Fierce Bliss’ een fijne plaat af, die er zonder twijfel goed ingaat bij de liefhebbers van classic rock. Of het echt een album is om op los te gaan of om voor te gaan zitten, dat valt te bezien, maar zet de plaat eens op terwijl je in je tuin wegdroomt bij een zomerse zonsondergang en je hebt een prima avond. Dus ja… echt “classic rock comfort food” dus! (78/100) (Silver Lining Music)

Track List

 • Greed 3:40
 • Black Wing 5:00
 • Bridge of Sighs 5:06
 • Fighten for Life 4:29
 • Love of My Life 3:17
 • Missionary Man 3:59
 • Gladiator 5:45
 • Forget Her 5:03
 • A Moment in Heaven 3:47
 • Angel’s Blues 5:55
 • As the World Turns 3:38

Line up

Ann Wilson: zang
Tom Bukovac: gitaar
Tony Lucido: basgitaar
Sean T Lane: drums, percussie
Gordon Mote: toetsen
Tim Lauer: toetsen


Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ