Bad Touch – Kiss The Sky

Facebookrssmail

‘New Wave Of Classic Rock’ vermeld de bijgaande biografie bij het inmiddels vierde album ‘Kiss The Sky’ van het Engelse Bad Touch. Dit zijn natuurlijk uitspraken die mijn zintuigen op hol brengen, en mij erg nieuwsgierig maken.

Gelukkig verschijnen er de laatste jaren nog geregeld bands die de jaren 70 Rock ‘n Roll doen herleven. De ene met meer succes als de andere. Ik noem een Rival Sons, The Answer, Greta van Fleet, Inglorious of een Monster Truck. Kunnen we hier een band als Bad Touch ook tot toe gaan rekenen ?

Wat eigenlijk gelijk opvalt bij het beluisteren van het album, is de vergelijking met The Black Crowes. Deze sfeer blijft eigenlijk over het hele album hangen, wat niet als negatief mag worden gezien, The Black Crowes is en blijft een band die de 70’s erg hoog in hun vaandel heeft.

Bad Touch mag gerust een jongere Black Crowes variant genoemd worden, lekkere Rock ‘n Roll met een stevig Soul sausje. Muzikaal klinkt het allemaal als een klokje. De zang van zanger Stevie Westwood mag erg goed genoemd worden en komt eigenlijk qua stijl nooit in de buurt van Black Crowes frontman Chris Robinson, wat hem ook wel siert. Ook om het ‘als 2 druppels water syndroom’ te vermijden.

‘Kiss The Sky’ bevat een paar heerlijke rockers, ‘Come A Little Closer’, ‘Before I Die’, en het titelnummer ‘Kiss The Sky’. Twee prachtige ballads, ‘See You Again’ met zelfs een strijkerskwartet, en het heerlijk opgebouwde ‘Something About Your Kiss’ met een werkelijk schitterende gitaarsolo ! Prachtig.

Vreemde eend in de bijt is hier denk ik toch wel het nummer ‘I’ve Got The Music In Me’ , een cover van de Kiki Dee Band. Dit nummer swingt als de natuurlijke tiet, en steekt lekker af bij  het , ik noem ze nog een keer , Black Crowes achtige materiaal !

Lang verhaal kort ; ik durf de garantie nog niet af te geven dat Bad Touch in het rijtje van bovengenoemde bands komt te staan ! De kwaliteit is er zeker, en verwacht ook de drive, maar ben toch bang dat dit album weinig potten gaat breken.  Live gaat deze band zeker knallen, dus hopelijk gaan we Bad Touch snel live aan het werk zien als support act, of nog beter als headliner !! Liefhebbers van jaren 70 Rock en Hardrock doen er goed aan om dit album eens te gaan checken. (72/100) (Label: Marshall Records)

Bandleden:

Stevie Westwood – Vocals

Robert Glendinning – Guitars

Daniel Seekings – Guitars

Michael Bailey – Bass

George Drewrey – Drums

Tracklist:

01. Come A Little Closer

02. I Get High

03. Let Go

04. Strut

05. I’ve Got The Music In Me

06. Can You Save Me

07. Kiss The Sky

08. See You Again

09. Before I Die

10. Read all About It

11. Too Much Of a Good thing

12. Sun And the Moon

13. Something About Your Kiss

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ