CoreLeoni – III

Facebookrssmail

Leo Leoni zullen de meeste mensen wel kennen van zijn werk in de Zwitserse hard rock machine Gotthard. Van die groep is hij samen met de veel te vroeg gestorven zanger Steve Lee de oprichter van. Echter zijn we hier niet voor een nieuwe plaat van die band, maar van zijn solo project wat sinds 2018 bestaat. Onder de naam CoreLeoni werd namelijk in dat jaar een album uitgebracht met herbewerkingen van Gotthard nummers. Een jaar later was er de eerste plaat met eigen werk. Onlangs werd het derde album van de band uitgebracht onder een titel waar niet lang over is nagedacht, ‘III’.

In de promo die ons werd toegestuurd werd vermeld dat op deze plaat een nieuwe zanger te horen is die meer authenticiteit en een oude ziel met zich meebrengt. Zijn naam? Eugent Bushpepa. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ook zijn stem wel vergelijking toont met Steve Lee of huidige zanger van Gotthard, Nic Maeder. Ook qua instrumentatie heeft het veel weg van die band. Niet gek natuurlijk, Leoni is ook daar een van de vaste songwriters.

Waar het verschil vooral snel hoorbaar is, is wanneer de vocalen de echt de hoogte in gaan. Daar laat Bushpepa wel even horen wat voor stembanden hij in huis heeft. Zijn falsetto komt met een fijn rauw randje. Een goed voorbeeld hiervan is te vinden op het nummer ´Like It Or Not´.

Dat ze op dit album ook vocaal de plank mis kunnen slaan blijkt uit albumsluiter ‘Jumpin’ Jack Flash’ (Rolling Stones cover). Hier zijn de coupletten erg laag en haast hijgend/kreunend gezongen wat niet bepaald prettig ligt in het gehoor. De instrumentatie daarentegen is juist wel lekker, inclusief fijne solo van Leoni. Voor de rest van de nummers valt een helaas te melden dat het lekker weg luistert, maar daar is dan ook direct alles mee gezegd. Fijne riffjes, hier en daar een lekkere solo, wat pakkende refreintjes. Toch is er niet iets wat er uit springt.

Het is duidelijk dat Leo Leoni het gewoon fantastisch vind om muziek te maken, met zijn solo band moet je dus echt niet iets totaal anders verwachten als dat hij met Gotthard doet. Het is allemaal vrij hetzelfde gebakken, met een net wat andere saus en dan is het een kwestie van persoonlijke smaak en moet ik melden dat de Gotthard saus mij beter smaakt. (73/100) (Atomic Fire Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ