Partygrind, death en gitzwarte black metal in Den Haag

Facebookrssmail

In het knusse Musicon speelt op 27 mei een interessante samenstelling van bands: Necrotesque (old school death), Onheil (black) en Kaasschaaf (grind). De eerste bezoekers stromen langzaam binnen, en de eerste drankjes worden besteld.

Necrotesque

Het is aan Necrotesque om de avond te openen. De band is relatief nieuw en is in de lente van 2021 opgericht door Arjan ‘Arie’ Jansen (Into The Arcane, ex-Dead End, ex-Prima Nocte, ex-Myosotis) en Dave ‘D’n Dave’ Blummel (Into The Arcane, ex-Shakin’ Stars) gestart.
De muziek klinkt goed en laat het publiek verlangen naar meer. Onder andere heerlijke invloeden van Entombed en Asphyx zijn duidelijk te horen en laat onze oren meegenieten. Gitarist Arjan zorgt voor een goede afwisseling van de nummers en zanger Lodewijk weet zijn krachtige zangpartijen perfect te laten horen. Er wordt een goede show neergezet en tijdens de set stromen en nog wat meer mensen binnen. Het ietwat timide publiek begint wat leven te tonen en de set wordt afgesloten met het nummer ‘Relentless Assault’, toevallig ook hun laatste nummer op de verse EP getiteld ‘The Necrotic Grotesque’.

Kaasschaaf

Vervolgens is Kaasschaaf aan de beurt. Deze band uit Arnhem heeft onder andere in het verleden op meerdere festivals mogen spelen, waaronder Obscene Extreme. Kaasschaaf weet elk concert tot een ware ‘party’ om te toveren met hun opvallende songs met titels zoals: ‘Te Dom Om Te Poepen’, ‘Beffen Met Een Snorkel’, en ‘Dikke Wijven Doen Anaal’.
De snelle grind stukken afgewisseld met dansbare polka en slam stukken weten ook in Musicon het publiek goed mee te krijgen en de eerste moshpits zijn al begonnen. Ook is de eerste crowdsurfer te spotten in het publiek.
De twee zangers Maarten en Sjors staan dan echt geen enkele seconde stil op het podium. Je hoort dan ook even vanuit de band ‘ik moet echt gaan sporten’ gemompeld, waar het publiek wel van moet grinniken. Het publiek is vrolijk, en schreeuwt als de set is afgelopen naar meer.

Onheil

De in 1999 opgerichte band Onheil mag de avond afsluiten. Onheil mocht in het verleden het podium delen met onder andere bands als Watain, Rotting Christ, Dying Fetus, Cannibal Corpse en Napalm Death. Dat de band ervaring heeft is zeker te merken: Onheil weet in Musicon een zeer strakke show neer te zetten.
De melodieuze twinleadpartijen in combinatie met de strakke drumpartijen maken de show levendig, al blijft het publiek erg timide. Het nummer ‘Pad Der Verdemoenis’ activeert het publiek gelukkig en er is wat ‘beweging’ te zien. Ook laat de band aan ons weten dat er wordt gewerkt aan nieuwe muziek. Het publiek heeft de primeur om al wat van het nieuwe werk te horen, en reageert enthousiast. Onheil is dus zeker een band die we in de gaten moeten houden!

Al met al een goede avond, met een frisse mix van genres en goede optredens.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ