Happy birthday Ian Paice

Facebookrssmail

Ian Paice is geboren un Nottingham op 29 juni 1948 en is een Engelse muzikant, voornamelijk bekend geworden als drummer van de hardrockband Deep Purple. Tijdens de ‘rustperiode’ van Deep Purple (1976-1984) speelde Ian achtereenvolgens bij Paice, Ashton & Lord, Robin Trower, Maggie Bell, Whitesnake en Gary Moore.

Paice begon met viool spelen, maar op z’n vijftiende koos hij voor de drums, omdat die toch veel ‘cooler’ waren dan een viool. Zijn allereerste groepjes heetten Georgie & The Rave Ones, The Shindings en M15 (later The Maze) en Episode Six. Deze groep, waarin ook Roger Glover speelde, had in 1967 een klein hitje met het nummer ‘Morning Dew’. In 1969 verlieten ze de groep om toe te treden tot Deep Purple. Paice is tot op heden het enige originele lid van Deep Purple dat alle groepswijzigingen doorstaan heeft.

RockMuZine feliciteert Ian Paice met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ