Happy Birthday Yngwie Malmsteen

Facebookrssmail

Lars Johan Yngve Lannerbäck werd geboren in Stockholm, op 30 juni 1963. De Zweed is beter bekend als Yngwie Johan Malmsteen (Yngwie J. Malmsteen). Malmsteen begon al op jonge leeftijd met gitaarspelen, en vond zijn inspriratie in de muziek van onder andere Jimi Hendrix en Ritchie Blackmore. Malmsteen onderscheidt zich ten opzichte van andere gitaristen met zijn unieke stijl die metal en klassiek samensmeedt tot een uniek genre genaamd neo-classical metal. In 1984 werd de gitarist genomineerd voor een Grammy Award.

Yngwie Malmsteen speelt onder anderen ook samen met Steve Vai en Joe Satriani in het het inmiddels net zo beroemde 3G-project. Hij speelt vrijwel alijd op een Fender Stratocaster en heeft verschillende modellen in zijn bezit. Vooral Fender Stratocasters uit 1962 en 1969 behoren tot zijn favoriete exemplaren.

RockMuZine feliciteert Yngwie met zijn verjaardag vandaag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ