Mislead – Find Your Enemy

Facebookrssmail

Wat blijft het toch leuk om zo nu en dan eens een voor jou compleet onbekende band op te pakken. Het zal voor het gros van de lezers ook een onbekende zijn, het onlangs uitgebrachte ‘Find Your Enemy’ is namelijk het door de band zelf uitgebrachte debuutalbum van deze Griekse rockers. De muziek kenmerkt zich met name door de lekkere riffs, zangeres Katerina Garofallidi en de 70’s vibe die in de muziek hangt.

In de promo werd aangegeven: ‘’Voor de fans van Halestorm, The Pretty Reckless. Nu moet ik zeggen dat dat na het beluisteren bij mij totaal niet naar boven komt. Mislead heeft een retro, die eerdergenoemde 70’s vibe, dus de promo is wat misleadend.

Over hoe het album tot stand is gekomen meldt de band het volgende: ‘’The title track was actually one of the very first tracks we completed back in late 2019 and in a way was the main source of inspiration for the whole album and its concept. We, as humans never stop trying to define and fight our enemies, who sometimes are no more than our own emotions, fears and hopes. This album is about the new better person that emerges from this never-ending process and we sincerely hope you’ll enjoy it as much as we do!”

Het album begint erg sterk met de duo punch ‘Break The Chains’ en de titeltrack. Met name de riffs van deze twee songs behoren tot de betere op het album, ze hebben dan ook een terechte prominente rol, zeker in ‘Break The Chains’.

Met ‘This Game’ slaan ze uit een ander vaatje. Hier horen we, met name in de coupletten, doom elementen. Direct hierna komt wellicht de hardste riff erin met ‘No Ego’. Laatstgenoemde doet me wat denken aan Ghost, maar dan met female vocals. Ook bij de riff van ‘Kill Inside’ komt die band naar boven in gedachten.

Ik hoop voor Mislead dat hun debuut niet over het hoofd zal worden gezien. ‘Find Your Enemy’ is een album waarop veel potentie te horen is. Er is niet echt een hoogtepunt, de nummers zijn een solide geheel. Pakkende riffs, een band met een herkenbaar geluid. De refreinen blijven nog wel wat minder hangen, daar is dan nog een puntje te vinden. Voor de rest zou ik zeggen, geef dit album een kans en als bericht aan de band: ga zo door! (79/100) (Self Released)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ