EEN MELODIEUZE METAL AVOND IN BAROEG

Facebookrssmail

Dit concert stond al een hele tijd op de planning, maar op zaterdag 9 juli ging het dan eindelijk gebeuren. Het werd een avond vol donkere gothic en melodieuze metal in de Baroeg te Rotterdam.

STRUCTURAL


Het is aan de Israëlische band Structural om de avond te openen. Het debuut album van deze band ‘Metacogniotion’ is in 2018 uitgebracht en de band kan de nummers van dit album eindelijk eens live spelen. Zij mogen de show vroeg aftrappen en de zaal is nog redelijk leeg. Structural is één van de hardere bands van de lineup vanavond. Wel wordt de band goed ontvangen door het publiek en er ontstaat zelfs een kleine moshpit tijdens het optreden. Het is aan de bandleden duidelijk te zien dat zij aan het genieten zijn.

AS I MAY


Als tweede is het de beurt aan de Finse band As I May. Dit kwartet gaat al iets langer mee en is opgericht in 2016. De muziek die zij maken is een mix van In Flames en Amorphis, maar dan in een modern jasje. De band heeft minder interactie met het publiek als hun voorgangers, maar al met al is het een goede show. Naar het einde van het optreden toe laat de gitarist ook nog even zien dat hij van meerdere markten thuis is. Zijn gitaar wordt aan de kant gegooid, gelukkig niet letterlijk, en hij laat horen ook nog vocaal een knap staaltje werk te kunnen verrichten.

SECRET RULE


Dan is het tijd voor de Italiaanse band Secret Rule. Het is duidelijk te merken dat zij ook een redelijk grote fanbase hebben in Nederland, want er wordt goed meegezongen door het publiek. De band rondom zangeres Angela Di Vincenzo speelt muziek die vergelijkbaar is met de band Delain. Ze hebben in het verleden zelfs samen met de ex-drummer van Delain samengewerkt aan hun album. Het is daarom ook geen verrassing als Sander Zoer tijdens één van de nummers meespeelt. Als de band aankondigt bij hun laatste nummer aangekomen te zijn wordt er door het publiek geroepen ‘We Want More’, maar helaas is het optreden toch echt bijna afgelopen.

SEMBLANT


Dan is het tijd voor de headliner waar iedereen heel lang op heeft moeten wachten, de Braziliaanse band Semblant. Deze band heeft van alles voor je in petto. Naast dat er zowel een zanger als zangeres is, maken zij gebruik van zwaar klinkende gitaren, accuraat drumwerk en brengen zij een hoop energie mee het podium op. De nummers die deze band speelt gaan voornamelijk over mystieke thema’s zoals bijvoorbeeld vampiers. De band bracht dit jaar hun nieuwe album ‘Vermilion Eclipse’ uit en kunnen de nieuwe songs vanavond eindelijk ten gehore brengen. Het is overduidelijk dat dit album goed beluisterd is door het publiek en er wordt meegezongen en volop genoten. Het optreden, dat helaas door corona meerdere keren verplaatst is, valt goed in de smaak en is het wachten zeker waard geweest.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ