Nagenoeg lege Posthoorn geniet van avondje Urban Dance Squad

Facebookrssmail

Op deze regenachtige vrijdagavond begeef ik me richting het Belgische Hamont waar Rude Boy en DJ DNA bijgestaan door een zeer capabele band bestaande uit leden van Green Lizard ons mee terugnemen naar de jaren 90 toen Urban Dance Squad op het hoogtepunt van hun roem waren en niet alleen op nationale grote festivals zoals Pinkpop de podia plat speelden maar ook Amerika lag aan hun voeten . De mix van hiphop, hardrock , heavy metal, funk, soul, reggae en jazz wordt in de USA gretig ontvangen en bands als Rage Against The Machine en Dog Eat Dog zijn zeker beïnvloed door onze landgenoten.

Om 21:00 begint DJ DNA vast wat warm te draaien om vervolgens om 21:30 samen met Rude Boy en band te beginnen aan een avondje pure nostalgie. Ik vrees het ergste deze avond aangezien de Posthoorn met ik schat zo’n 75 bezoekers akelig leeg is en niet uitnodigt om een show neer te zetten waar het enthousiasme van af gaat spatten. Gelukkig valt dit alleszins mee. Rude Boy gaat volledig in de muziek op en rapt en danst met moves zoals alleen hij dat kan zich de hele avond in het zweet. Ook de rest van de band en DJ DNA proberen er ondanks de pijnlijk lege zaal er toch wat van te maken. We krijgen een mooi overzicht van het oeuvre van Urban Dance Squad te horen waarbij alle 5 de albums aan bod komen. Uiteraard worden de bekendste nummers zoals ‘Deeper Shade Of Soul’, ‘Fast Lane’ en ‘Demagogue’ niet vergeten.

Ook het geluid is deze avond in orde wat bij mijn eerdere bezoeken aan de Posthoorn meestal niet het geval was. Het beetje publiek wat deze avond aanwezig is laat zich gelukkig van hun beste kant zien. Er ontstaat zelfs op initiatief van een dame een klein moshpitje bestaande uit 3 personen tijdens ‘Demagogue’. Rude Boy en consorten kunnen er wel mee lachen, al is het niet van oprechte blijdschap maar meer als een boer met kiespijn.

Na een dikke 90 minuten stappen de mannen van het podium en is het gedaan. Dit optreden en de muzikanten zelf hadden een voller zaal verdient. Iedereen die niet is geweest heeft wat gemist en moet zeker gaan kijken als ze ergens bij je in de buurt optreden. Ik ga in ieder geval weer!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ