De Aussies Polaris zorgen voor een feestje in 013

Facebookrssmail

Op dinsdagavond 27 september gaat het dan eindelijk gebeuren, Polaris staat in de 013! Helaas heeft de band in 2020 noodgedwongen hun tour moeten annuleren vanwege de pandemie, maar 2 jaar later staat de band uit Sydney dan eindelijk op het podium in Tilburg. Daarnaast nemen ze nog drie ijzersterkte band mee binnen het metalcore en hardcore genre. Dit belooft veel goeds.

STEPSON

De avond wordt geopend door de melodic hardcore band Stepson. De vijfkoppige band is afkomstig uit Brisbane, Australië en heeft vorig jaar zijn debuutalbum uitgebracht ‘Help Me, Help You’. Het is dan ook niet geheel onverwachts dat een groot deel van hun setlist uit nummers van deze plaat bestaat.

De band opent de show met het nummer ‘Learning to Let Go’. Helaas is de zaal nog redelijk leeg ondanks dat de band pas om half 8 het podium betreedt. Gedurende het optreden stromen er steeds meer mensen binnen, maar de zaal is alles behalve vol. Het publiek dat er voor heeft gekozen om wel vroeg aanwezig te zijn geniet van de muziek. Er ontstaat een kleine moshpit en ook wanneer er gevraagd wordt om een wall of death splitst het publiek de zaal in tweeën. Het gaat er niet heftig aan toe, maar de band is tevreden.

GREAT AMERICAN GHOST

Vervolgens is het de beurt aan Great American Ghost. Deze band is eigenlijk een beetje een vreemde eend in de bijt aangezien de andere bands allemaal uit Australië komen en zij, je raad het al, uit Amerika. Ze vervangen de Australische band Gravemind die de tour helaas heeft moeten cancellen. Of nou ja, helaas? Dit is zeker een waardige vervanger.

De band opent met het nummer ‘Kingmaker’ en de zaal, die ondertussen al iets meer gevuld is, gaat direct los. De moshpits zijn wat heftiger en ook deze keer wordt er gevraagd om een wall of death. Vocalist Ethan besluit om hier midden in te gaan staan en gaat los samen met het publiek. Je kunt duidelijk zien dat het Amerikanen zijn, want tijdens de show wordt er ‘Fuck Putin’ geroepen door de zanger. Hij steekt zijn mening niet onder stoelen of banken en ontvangt vanuit het publiek een luid applaus. Ook worden er middenvingers opgestoken in de zaal wat hem wel bevalt.

ALPHA WOLF

Als derde is het de beurt aan Alpha Wolf. De zaal is ondertussen goed gevuld en het is duidelijk te merken dat er niet alleen fans van Polaris zijn. De set wordt geopend met ‘Ultra-Violet Violence’ en een groot deel van het publiek zingt mee.

Dit is niet de eerste keer dat de band in Nederland speelt en op de vraag wie ze al eens live hebben gezien gaan er een hoop handen de lucht in. Ook is de zaal goed gevuld en gaat het er heftig aan toe. Voordat het laatste nummer wordt ingezet geeft vocalist Lochie aan dat dit de laatste kans is om helemaal los te gaan voordat Polaris het podium betreedt. Er wordt gevraagd om moshpits, wall of deaths en crowdsurfers; deze laatste blijven uit, maar verder lijkt niemand stil te staan. Het publiek is zeker opgewarmd voor de headliner.

POLARIS

Dan is het de beurt aan niemand minder dan Polaris. De band heeft ondertussen het voorprogramma van een aantal grote namen verzorgd, zoals Parkway Drive, Northlane en Architects. Nu is het tijd om zelf de 013 plat te spelen met hun nieuwe album ‘The Death of Me’ dat in 2020 uitkwam.

De set wordt geopend met ‘Pray for Rain’ en dit is zeker niet het enige nummer wat van het nieuwe album gespeeld wordt. Zo komen onder andere ‘Hypermania’, ‘All of This is Fleeting’ en ‘Masochist’ voorbij. Het album is goed beluisterd door de fans en alle nummers worden uit volle borst meegezongen. Tijdens de set van Polaris vliegen ook de eerste crowdsurfers over het publiek. Op het moment dat er een moshpit ontstaat begint een groot gedeelte van het publiek op de grond te roeien. De sfeer zit er goed in en zowel het publiek als de band is volop aan het genieten.

Na ‘Lucid’ verlaat de band het podium om er vervolgens nog een hele sterke encore tegenaan te knallen. Deze bestaat uit ‘Martyr’ en ‘The Remedy’. Deze laatste kan eigenlijk niet ontbreken tijdens een Polaris liveshow en ik denk dat het publiek deze het hardst van allemaal heeft meegezongen. Dan is de show echt afgelopen en wordt de muziek weer aangezet. Er begint wel ineens een heel onverwachts nummer te spelen, namelijk ‘We Like to Party’ van de Vengaboys. Vocalist Jamie gaat uit zijn dak op het podium en het publiek gaat gewoon nog een laatste keer helemaal los en is volop aan het springen. Je kan er niks anders van maken, dit is een geslaagde avond!

Foto’s (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ