Silverstein, Comeback Kid & Senses Fail Verzorgen Emo Avond In Dynamo

Facebookrssmail

Het is vrijdagavond 25 november wanneer er een mooie emo package in Dynamo Eindhoven staat. Drie van de vier bands bestaan al meer dan 20 jaar en dit belooft een geweldige avond te worden. De line up bestaat uit Silverstein, Comeback Kid, Senses Fail en nieuwkomers Koyo. Daarnaast wordt deze avond ook nog afgesloten met de Emo Night Mainland Afterparty, waarbij Shane van Silverstein een uur lang plaatjes mag draaien. De show is al een lange tijd uitverkocht en het wordt gegarandeerd een feestje!

KOYO


De avond wordt geopend door melodic hardcore band Koyo, een Amerikaanse band die nog geen drie jaar bestaat. Wel zijn de bandleden ervaren, aangezien ze allemaal in andere hardcore bands hebben gespeeld. Ondanks dat de show volledig is uitverkocht, staat de zaal nog niet helemaal vol en blijven de moshpits nog even uit. De band is niet heel erg bekend bij het publiek en er wordt dan ook weinig tot niet meegezongen. De band daarentegen brengt enorm veel energie met zich mee en is overduidelijk aan het genieten van het optreden.

SENSES FAIL


Nadat het podium vrij snel is omgebouwd voor de volgende act, is het tijd voor een andere Amerikaanse band, Senses Fail. Deze band is opgericht in 2002 en het is direct te zien dat er een hoop fans aanwezig zijn. De zaal is een stuk voller, er wordt lekker meegezongen en de eerste moshpit van de avond is een feit.

Daarnaast weet de band een goede show neer te zetten met enorm veel energie. Zo is frontman James Nielsen constant met zijn microfoon aan het ronddraaien, op en neer aan het springen en wordt er zelfs een koprol gemaakt. Ook geeft hij aan de ’emo daddy’ van de avond te zijn en heeft hij zijn best gedaan om zich hier zo goed mogelijk op te kleden met zijn fancy blouse. De band weet het publiek goed mee te krijgen en ze zijn zeker opgewarmd voor de volgende band.

COMEBACK KID


Misschien zijn de mannen van de Canadese band Comeback Kid een beetje een vreemde eend in de bijt, aangezien zij toch net even iets heftiger zijn dan de andere bands op deze line up. Hun genre neigt meer naar hardcore punk en ze staan bekend om hun shows vol moshpits en stagedivers. En deze blijven ook vanavond niet achterwegen. Frontman Andrew Neufeld geeft aan dat er normaal veel mannen zijn tijdens hun shows, maar dat hij positief verrast is met alle dames die vanavond het podium opklimmen om vervolgens terug het publiek in te springen.

De band zit vol energie en het gehele podium wordt benut. Zo loopt vocalist Andrew van links naar rechts, demonstreert de two step aan het publiek en springt gitarist Chase enthousiast in het rond. Ze spelen een gevarieerde set bestaande uit maar liefst 13 songs, zowel oude als nieuwe nummers komen voorbij en het publiek gaat uit zijn dak. Zo spelen ze nummers van bijna alle albums en ook het nieuwe album ‘Heavy Steps’ kan vanavond niet ontbreken. Zo spelen ze ‘Heavy Steps’, ‘Crossed’ en ‘Dead on the Fence’ en het is te zien dat dit album, wat in januari van dit jaar is uitgebracht, goed beluisterd is.

Ook de oude klassiekers als ‘G.M. Vincent & I’, ‘Wasted Arrows’ en ‘Talk is Cheap’ kunnen natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast staat ons ook nog een leuke verassing te wachten, namelijk een gastoptreden van bassist Billy Hamilton van Silverstein. De set wordt afgesloten met, hoe kan het ook anders, ‘Wake the Dead’. Het publiek gaat nog één keer volledig uit zijn dak en de stagedivers vliegen je om de oren. Er kan met zekerheid gezegd worden dat het publiek is opgewarmd voor de afsluiter van de avond.

SILVERSTEIN


Dan is het de tijd voor de mannen van Silverstein. Met maar liefst 11 albums en 7 EP’s op hun naam, beloofd het een gevarieerde avond te worden met oude en nieuwe nummers. Het publiek bestaat in ieder geval wel uit alle leeftijden en het is duidelijk te zien dat er zowel oude als nieuwe fans aanwezig zijn. De set wordt geopend met het nummer ‘Infinite’ en de sfeer zit er direct goed in. Er wordt fanatiek meegezongen en je ziet de band en het publiek volop genieten.

Het enige nadeel wat toch wel even benoemd moet worden is, dat het geluid bijna de gehele avond erg tegenviel. Of je nu vooraan, achteraan of op het balkon stond, de vocalen waren slecht te horen en het geluid klonk niet zoals je gewend bent bij Dynamo. Tijdens Comeback Kid was er een enorme verbetering, wat ergens de hoop gaf dat het bij Silverstein ook goed zo zijn, maar helaas. Gelukkig weerhield dit het publiek er niet van om te genieten van de avond.

De mannen van Silverstein zetten ook een erg strakke set neer en ook hier kan een gastoptreden niet ontbreken. Deze keer is het frontman Andrew van Comeback Kid die nogmaals het podium betreedt om een stukje mee te zingen met Shane. Tijdens het gehele optreden is er wel een moshpit aanwezig en af en toe klimt er weer iemand het podium op om te stagediven. Ondanks dat dit niet altijd goed gaat, worden de slachtoffers die helaas op de grond belanden direct weer overeind geholpen en gaat het feestje gewoon verder.

Nadat de band 13 nummers gespeeld heeft, verlaten ze het podium voor de encore. Bij terugkomst op het podium wordt ‘My Heroine’ ingezet wat toch wel een fan favourite blijkt te zijn. Het nummer wordt direct keihard meegezongen en het publiek is nog niet klaar om afscheid te nemen. Maar helaas komt er aan al het moois een einde en zet de band hun laatste nummer ‘The Afterglow’ in. Hiermee wordt deze mooie avond toch echt afgesloten. Ondanks dat het geluid niet optimaal was, hebben zowel jong als oud vanavond een top avond gehad!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ