YOUTUBE SENSATIE AGAINST THE CURRENT GEEFT ENERGIEKE SHOW IN 013

Facebookrssmail

Het is 12 december, een winterse en koude maandagavond, als er weer een leuke show op de planning staat in de MainStage van de 013. In eerste instantie zou Against the Current in de kleine zaal spelen, maar door de grote belangstelling was deze binnen no time uitverkocht. Dit beloofd veel goeds! Ze nemen Charming Liars mee om het voorprogramma te verzorgen.

CHARMING LIARS
De avond wordt geopend door het viertal Charming Liars. De band is opgericht in 2012 en gaat dus al een tijdje mee. Ondanks dat ze al 10 jaar bestaan, hebben ze nog weinig bekendheid in Nederland. Frontman Kiliyan vraagt aan het publiek wie er wel eens van de band gehoord heeft en je hoort hooguit 10 man reageren. Ondanks dat is de zaal wel al goed gevuld en staat het tot bijna achterin de zaal lekker vol. De band heeft heel veel interactie met het publiek en er wordt dan ook leuk meegedaan.

De band zet een goed optreden neer. Muzikaal zit het goed in elkaar en je ziet het publiek genieten. Er wordt lekker meegeklapt, gesprongen en zelf meegezongen met simpele teksten en “woohoo”. Ook wanneer er wordt gevraagd om de zaal te verlichten met de zaklamp van je telefoon, wordt dit door bijna iedereen gedaan. Wanneer Kiliyan vraagt of het publiek heeft genoten van het optreden, wordt er dan ook keihard gejuicht. Ze hebben het publiek zeker opgewarmd voor de headliner van de avond.

AGAINST THE CURRENT
Het loopt een beetje uit, maar iets na negen uur is het dan eindelijk zo ver. Het is tijd voor het trio van Against the Current. De band betreedt vol energie het podium en frontvrouw Chrissy springt direct het hele podium over. De show wordt geopend met het nummer ‘That Won’t Save Us’ en er wordt vanaf seconde één meegezongen. Het publiek is erg divers; mannen, vrouwen, van jong tot oud. Het is te zien dat de band de afgelopen 10 jaar een enorme fanbase heeft opgebouwd.

Ze spelen een gevarieerde setlist met oude en nieuwe nummers. Zo wordt ‘Fireproof’ gespeeld, die zij voor het laatst in 2016 live te gehoren hebben gebracht. Maar ook het nummer ‘Blindfolded’ komt voorbij, die zij vorige maand hebben uitgebracht. Daarnaast spelen ze ook twee akoestische nummers, namelijk ‘Almost Forgot’ en ‘Chasing Ghosts’. Al deze nummers klinken geweldig live en Chrissy is goed bij stem.

De band heeft veel interactie met het publiek en is overduidelijk aan het genieten. Er worden rubberen eendjes het podium opgegooid, waarop gereageerd wordt met “it’s raining ducks”. Tijdens het nummer ‘Blood Like Gasoline’ komt Pat zelfs vanaf achterin de zaal helemaal richting het podium gecrowdsurfd. Pat verkoopt de merch voor ATC en stond buiten de zaal, maar heeft Chrissy overduidelijk gehoord toen ze vroeg “Pat als je me kan horen, kom dan crowdsurfen richting het podium”. Dit is het enige nummer geweest die vocaal iets minder klonk, omdat Chrissy haar lach niet meer kon inhouden.

Na maar liefst 17 nummers verlaat de band het podium. Het publiek is het hier alleen niet helemaal mee eens. Er wordt luidkeels “we want more” geroepen en na een paar minuten betreedt de band nogmaals het podium. De show wordt afgesloten met ‘Legends Never Die’, die vooral bij de Leage of Legends fans goed in de smaak valt, en ‘Weapon. Na in het totaal 19 nummers komt er toch echt een einde aan de avond. Iedereen heeft volop genoten en het is zeker een geslaagde avond!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ