A Perfect Evening with The Perfect Tool

Facebookrssmail
The Perfect Tool

De Bosuil is weer goed gevuld op deze winterse zondagmiddag, de eerste dag van december 2019. Het publiek maakt zich op voor een avondje Tool gespeeld door The Perfect Tool. Deze Amerikanen benaderen het origineel griezelig dicht en is het beste alternatief wat je kunt hebben voor de ‘echte’ Tool.

Helaas laat de video-projectie deze avond te wensen over en de projector wordt dan ook officieel ontslagen door zanger Mike Rock. Ondanks het gemis van de video-projecties zet The Perfect Tool weer een uitstekende prestatie neer waarbij alle bekende nummers van Tool de revue passeren.

De progressieve Rock van deze giganten uit de muziek wordt adequaat nagespeeld door het Amerikaanse The Perfect Tool. Mike Rock lijkt niet alleen als twee druppels water op frontman Maynard James Keenan, maar ook zijn stemgeluid is vrijwel identiek. Zijn aparte podiumpresentatie en onderkoelde sarcastische humor maken het geheel extra aangenaam, al bestaat er het idee dat niet iedereen die zich in het publiek bevind dit begrijpt.

Ook de andere muzikanten in de band kwijten zich van hun taak en spelen de toch niet al te makkelijke muziek met een grote vanzelfsprekendheid. De ingewikkelde drumpatronen van meesterdrummer Danny Carey worden door The Perfect Tool – drummer Steve Kilroy perfect nagetrommeld en de breaks en uitgesponnen intermezzo’s klinken uitermate goed.

Het eerste halfuur heeft The Perfect Tool te kampen met een wat matig geluid maar gelukkig is dit probleem na een nummer of vier opgelost en kunnen we vanaf ‘Forty Six & 2’ optimaal genieten van de muziek van Tool. 

Een dikke 2 uur lang is het genieten geblazen van The Perfect Tool. Het beste wordt uiteraard tot het laatst bewaard. Sober en Intolerance sluiten deze middag af in stijl. Hulde voor deze Amerikanen, en al ben je niet zo’n fan van Tribute-bands, als je het doet doe het dan zoals The Perfect Tool. Nauwelijks van het origineel te onderscheiden.

Ben je fan van Tool en heb je geen zin om jaren te wachten of kun je geen kaartje krijgen omdat het binnen een mum van tijd is uitverkocht, ga dan naar The Perfect Tool, je zult er geen spijt van krijgen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ