Heaven Shall Burn en Trivium koppelen krachten om Tilburg te vermaken

Facebookrssmail

Het is 17 januari als de co-headliner van Heaven Shall Burn en Trivium in Tilburg neerstrijkt om de mainstage van Poppodium 013. Hoewel deze twee bands op zich al genoeg reden zijn om af te reizen, komen ze toch met nog eens twee andere bands; Obituary en Malevolence zullen de support van deze avond verzorgen.

Het is aan het Britse Malevolence om de avond te openen. De zaal is nog redelijk leeg als de “Bad Boys” intro begint te spelen en de band het podium betreed. Helaas begint de geluidsmix nogal slecht, waarbij de bass al het andere geluid overstemd. De band speelt lekker hard en zoekt veel interactie met het aanwezige publiek, waardoor ze een grote (maar relatief lege) pit kunnen creëeren. Ook draagt de band het nummer ‘Higher Place’ op aan een fan en zijn familie.

Van de relatief moderne Britten gaan we over naar een band die al bijna 40 jaar bestaan met Obituary. De Amerikanen zoeken niet al te veel interactie en laten de speakers over voor waar ze goed in zijn; muziek maken. De ondertussen volle zaal heeft echter geen aansporing nodig en start vrij snel een stevige pit in het midden van de vloer. Al met al zet Obituary een stevige set neer, met als enige minpunt dat de tijd tussen de nummers nogal lang is. 

Het duurt niet lang voordat de set van Trivium begint. Als eerste zodra de doeken vallen, springt het naar Japanse draken. Helaas wordt ook Trivium geplaagd door de geluids issues die Malevolence, maar dit is gelukkig met een paar nummers gefixt. De ervaren band zoekt keer op keer het publiek op om het mee te trekken om mee te zingen, springen of moshen. Ook muzikaal staat de band sterk en de set met een mix van nieuwe en oudere nummers heeft voor iedere fan wel iets te bieden. De populariteit hiervan laat zich zien in hoe actief het publiek is, wat enthusiast meebeweegt op de set en een grotere pit vormt dan we bij Obituary zagen.

Voordat de set van Heaven Shall Burn begint krijgen we zo’n 20 minuten aan onheilspellend ambient geluid. De Duitsers openen hard, maar ook hier is de mix aan het begin van de set net niet lekker; de vocals van Marcus Bischoff zijn niet goed te horen. Gelukkig is dit binnen een minuut opgelost en kan de band verder door zijn set heen razen. Nadruk ligt op het recentste album ‘Of Truth & Sacrifice’. Het muzikale geweld van de heren wordt ondersteund door een flinke verlichtings setup met veel spots en een redelijk aantal LED schermen die van tijd tot tijd ondersteunende graphics tonen. Het publiek zelf lijkt aan het begin van de set minder actief dan bij Trivium, maar warmt gedurende de set op en maakt zo onder andere een circle pit die een flink deel van de (vlakke) vloer van 013 in beslag neemt.

Een volgepakte avond met een dikke drie uur aan metal klinkt al snel als muziek in de oren, en vanavond hebben Heaven Shall Burn, Trivium, Obituary en Malevolence een sterk argument neergezet om te laten zien hoe krap alles gepland kan worden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ