Devin Townsend geniaal in 013

Facebookrssmail

Het is vrijdag 3 maart als Devin “Hevy Devy” Townsend voor zijn European Lightworks Tour op de mainstage van Poppodium 013 zal staan. Hoewel vele fans alleen al met dit vooruitzicht direct een ticket zouden aanschaffen, zijn er ook supports mee in de vorm van Klone en Fixation.

Het Noorse vijftal van Fixation krijgt de taak om deze avond te openen. De jonge band speelt een opzwepende combinatie van metalcore, stadium rock en postmetal. De heren komen in matchende zwarte kleding het podium op, en zetten vanaf het eerste moment hun energie niveau op 100. Muzikaal is de band erg sterk, ookal is de aansluiting met de rest van het programma wat minder aanwezig. De set bouwt goed op naar energiekere nummers om het publiek op te warmen. De band heeft ook duidelijk de potentie om met één grote hit te exploderen naar de grote podia; een aanrader om in de gaten te houden dus!

Na de energieke set van Fixation valt de set van Franse groove-metallers Klone wat tegen. Waar de gitaristen nog actief zijn, is de zanger erg stationair en ook interactie wordt vrij weinig gezocht. Wat de band mist in activiteit maakt hij muzikaal echter goed; het geluid klinkt scherp en de heren weten hun muziek perfect te brengen. Met de ondersteuning van een goede atmosferische lichtshow was het nog steeds een prettige set om naar te kijken.

Niet veel later is het tijd voor het hoofdvermaak van de avond: Devin Townsend zelf. Direct zodra Devin het podium betreed stelt hij de rest van zijn vierkoppige tourgenootschap voor. Opvallend zijn de gitaren met lichtgevende elementen. De setlist voor deze avond bestaat voor ongeveer 1/3e uit materiaal van het nieuwste (met de tour gelijknamige album) ‘Lightworks’. Waar de band zoals verwacht muzikaal sterk is, weet Devin uitermate goed hoe hij het publiek (en zichzelf) moet vermaken. Aan het begin van de set staat de beste man nog wat zacht in de mix, maar dit is vrij snel bijgesteld. Met onder andere een geniale lichtshow, en een theremin bij ‘Dimensions’ is de show nummer voor nummer heerlijk om te zien en beluisteren. Klap op de vuurpijl is afsluiter ‘Love?’ van Devin’s andere project ‘Strapping Young Lad’

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ