Publiek uit zijn dak in Dynamo bij Normandie

Facebookrssmail

Het gezegde driemaal is scheepsrecht wordt een klein beetje aangepast, maar na meerdere verplaatsingen is het eindelijk tijd voor het concert van Normandie in Dynamo Eindhoven. Op zaterdag 14 mei stond de band samen met Led By Lanterns en Our Hollow Our Home in de MainStage met hun ‘Dark and Beautiful Secrets’ tour. Het beloofd een mooie avond te worden.

LED BY LANTERNS.
Het was aan de Britse band Led By Lanterns om de show opnieuw te openen. In 2019 waren zij ook al mee met Normandie en dat is te merken aan het publiek. Er wordt door een groot deel fans lekker meegezongen en gedanst en het album ‘Paralysis’ die dit jaar uitkwam is zeker goed beluisterd. De band heeft heel veel energie en springt het podium over en draaien met hun gitaren in het rond. Op een gegeven moment ontstaat er zelfs een kleine moshpit en wordt er door de zaal luidkeels ‘Happy Birthday’ gezongen voor de fotograaf van de band die vandaag jarig is. Het publiek is na dit optreden dan ook echt wel goed opgewarmd.

OUR HOLLOW OUR HOME.
Dan is het de beurt aan de vijfkoppige band uit Engeland genaamd Our Hollow Our Home. Ondanks dat de band ten opzichte van de andere bands iets harder is qua genre, valt de muziek zeker goed in de smaak bij het publiek. De combinatie van clean vocals en screams zorgen voor een toffe afwisseling in de nummers. Er is een goede variatie tussen oude nummers zoals ‘Loneshark’ en ‘Wraiths’ en nummers van het nieuwe album ‘Burn in the Flood’. De band zit vol energie en het volledige podium wordt benut. Soms krijg je zelfs het idee dat het podium niet groot genoeg is. Vooral vocalist Connor Hallisey is erg bewegelijk en vol op aan het dansen. De gitarist heeft een klein technisch probleempje, maar ook dit wordt goed opgepakt en is eigenlijk bijna niet te merken. Er zijn voortdurend moshpits, er ontstaat een wall of death en de eerste crowdsurfer van de avond is een feit. De zaal was al goed opgewarmd, maar nu zijn ze echt klaar voor Normandie.

NORMANDIE.
Dan is het eindelijk de beurt aan de Zweedse band Normandie om het podium te betreden. Het power trio wordt ontvangen met een daverend applaus en een hoop gejuich. De show wordt geopend met het nummer ‘Babylon’ en de hele zaal gaat los. De band speelt nummers met meezingbare teksten, catchy melodielijnen en vette riffs en het publiek geniet hier enorm van. Vocalist Philip Strand heeft een hele goede interactie met het publiek en geeft hier en daar een box of een highfive. Ook wordt het publiek op het balkon goed bij de show betrokken en wordt er regelmatig gevraagd of ook zij het nog naar hun zin hebben. De show wordt afgesloten met één van de grootste hits ‘White Flag’ waarbij een deel van het publiek bij iemand op zijn of haar schouders zit en er nog een paar crowdsurfers voorbij komen. Al met al een hele geslaagd optreden van Normandie in Dynamo.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ