And So I Watch You From Afar (Paradiso, 01-06-2015)

Facebookrssmail

Op 1 juni stond de Noord-Ierse band ‘And So I Watch You From Afar’ voor hun laatste show in 5 weken in de bovenzaal van de Paradiso. Vanwege de strakke timing (eerder op de avond was er een ander concert in deze zaal), was er geen voorprogramma. Bij eerdere shows deze tour werd het voorprogramma verzorgd door ‘Mylets’ een soloproject van Henry Kohen. Zij hebben in mei hun inmiddels vierde album ‘Heirs’ uitgebracht.

And So I Watch You From Afar begint het concert met de openingstrack van hun laatste album ‘Run Home’, en zet meteen de toon door ontzettend strak te spelen, zoals je van ASIWYFA mag verwachten. De nummers worden lang uitgesponnen waarbij de spanning steeds wordt opgebouwd. Vooral sterk is het enorme contrast tussen heel klein en intiem spelen, en keihard knallen, vaak binnen hetzelfde nummer. Op een gegeven moment speelde de band zo klein en rustig dat, na wat ssshhh de zaal echt even volledig stil was. Halverwege het concert wordt Mylets, die normaal dus het voorprogramma verzorgt, op het podium gevraagd om een nummer mee te zingen.

Er is nog heel even lichte paniek wanneer een gitaareffect van Rory Friers ermee ophoudt. Na wat tevergeefs proberen, en wat grapjes en verwensingen naar de fabrikant, besluit hij de rest van het concert zonder dit effect af te maken.

Pas toen de toegift werd ingezet met ‘Set Guitars to Kill’ begon de eerste echt serieuze moshpit, die doorging tot de afsluiter ‘The Voiceless’. Bij het dankwoord voor het laatste nummer ‘The Voiceless’, bedankt gitarist Rory Friers ook Paradiso: “This place is so special that we heard about it back in Ireland”.

Komend festivalseizoen staat ASIWYFA onder andere op Dour, 15 juli in Belgie en op het Valkhof festival in Nijmegen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ