Revolution Saints – Eagle Flight 

Facebookrssmail

Het Italiaanse label Frontiers grossiert in zogenaamde ‘supergroepen’. Zo hebben we Black Swan, Demons Down, Sweet & Lynch, Arc of Life, Generation Radio, Iconic en deze Revolution Saints. Oftewel, er worden wat bekende muzikanten uit hun grote stal bij elkaar gezet en onder leiding van de onvermijdelijke Alessandro Del Vecchio wordt één en ander ingeblikt. Het levert, met dank aan de muzikale zwaargewichten, altijd een prima klinkend en goed gespeeld geheel op, doch zijn de composities meestal van het kaliber veertien in een dozijn. Del Vecchio is dan ook een schrijversmachine geworden, welke zelden echt opvallend werk oplevert. Kwantiteit boven kwaliteit en zeker boven originaliteit.

Zo ook deze nieuwe Revolution Saints. De leden van het eerste uur Jack Blades (bas en vocals) en Doug Aldrich (gitaar) zijn vervangen door Joel Hoekstra (Whitesnake – gitaar) en Jeff Pilson (Dokken en Foreigner – bas). Drummer en zanger Deen Castronovo (Journey) is gebleven. Voor het geluid maakt de personeelswisseling helemaal niets uit. Hoekstra was in Whitesnake al een capabele vervanger van Aldrich en wie verschil in het baswerk hoort, mag het zeggen. Aangezien dat Del Vecchio nog steeds aan het productionele en schrijversroer staat, is de muziek vrijwel hetzelfde gebleven, wellicht net een tandje heaviër in vergelijking tot zijn voorganger.

De vlotte opener ‘Eagle Flight’ zet de toon met zijn gelikte productie, lekkere afwisselende drumwerk, een lange vette gitaarsolo en de hoge en hese stem van de man waarom het draait in dit project: Deen Castronovo. In Journey mag hij ook af en toe een nummertje zingen en terecht, hij heeft een prima stem die zelfs in de buurt komt bij Steve Perry. Het al even snelle ‘Talking Like Strangers’ vervolgt in hetzelfde straatje, al iste net een tandje minder catchy.

Om alle nummers te bespreken gaat wat ver. Denk aan Night Ranger, FM, Gotthard, Winger en vooral Journey, alleen dan met minder beklijvende en minder originele songs. Gewoon lekkere AOR, niets meer, maar ook zeker niets minder. Om toch een paar uitschieters te benoemen: ‘Need Each Other’ is zowel prachtig van opbouw als dattie gezongen is. De powerballad ‘I’ll Cry for You Tonight’ is lekker zwaar aangezet met lagen strings. ‘Crime of the Century’ heeft het meest catchy refrein en is dan ook de single. De semi-ballad ‘Once More’ had niet misstaan op de laatste Journey en de uptempo afsluiter ‘Save it All’ niet op de laatste Night Ranger. Beiden heerlijke tracks.

Al met al een goed klinkend album, waar de muzikale en het vocale vakmanschap van afdruipt, edoch niet gegoten in de meest originele songs. Laat die topmuzikanten zelf de muziek eens schrijven, dat kan de band wat meer eigen smoelwerk geven. Nu blijft toch het gevoel hangen dat er meer in had gezeten, net als bij de vorige drie albums. (78/100 – Frontiers Music)

LINE-UP:


Deen Castronovo: lead vocals, drums
Joel Hoekstra: guitars
Jeff Pilson: bass
Guest musician: Alessandro Del Vecchio: keyboards, backing vocals

TRACKLIST:


1. Eagle Flight
2. Talking Like Strangers
3. Need Each Other
4. Kids Will Be Kids
5. I’ll Cry For You Tonight
6. Crime Of The Century
7. Set Yourself Free
8. Sacred
9. Once More
10. Save It All

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ