Gojira zet AFAS Live in vuur en vlam

Facebookrssmail

Vorig jaar 2x een uitverkocht 013. Dit jaar door naar de AFAS Live, de Franse band Gojira wordt met de jaren alsmaar populairder. Met hun harde nummers hebben ze al een fanbase opgebouwd, en deze is alleen maar uitgebreid door hun meer “toegankelijkere” werk van de afgelopen 2 albums.

Urne

De avond word geopend door Urne, een band uit Londen, gevormd in 2016. Ze krijgen een korte set tijd, maar je hoort wel dat ze enorm dankbaar zijn voor de kans. In deze korte tijd spelen ze 4 nummers. Maar dat voelt niet zo. Het is een korte set met iets langere, stevigere nummers.

Bloodywood

Na een korte pauze is het tijd voor Bloodywood. Na wat controversie omtrent hun geannuleerde optreden op Into The Grave kondigen ze aan dat ze een paar dagen van te voren wel in het voorprogramma staan van Gojira. Maar er word niet veel geklaagd hier. Ik zie in de zaal een hele boel fans die ook speciaal komen voor deze band. Deze Indiase band komt met hun eigen draai aan folk metal gecombineerd met nu metal.

Die 2 genres gecombineerd zorgt voor een groot feest, natuurlijk gevolgd door een enorm applaus van het publiek. Vanaf het eerste moment weten ze de hele zaal plat te spelen, helemaal vanuit New Delhi om de AFAS Live omver te blazen!

Gojira

The moment is here for Gojira to take the stage! Met hun grootste headline show op Nederlandse bodem staan ze in de AFAS nog als tour van hun laatste album Fortitude uit 2021.

Wie de show in 013 heeft gezien, weet dat een groot deel van deze show veel van die tour wegheeft. Van de opening met het aftellen tot veel van de visuals. Nu zijn er tuurlijk veel vernieuwingen, gezien deze tour grotere zalen/festival posities aandoet. Van vlammenwerpers tot CO2 kanonnen tot een enorm LED scherm, ze hebben het allemaal bij. De setlist was ook een mooie variatie van oud, nieuw en fan favorites.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ