De ongelooflijke tweede dag van Copenhell

Facebookrssmail

Copenhell heeft zich stevig gevestigd als een mekka voor wie op zoek is naar een ongeëvenaarde rockervaring. Van de zinderende riffs tot de daverende drumbeats, dit festival vangt de essentie van rock en metal in zijn puurste vorm. Met een indrukwekkende line-up van internationaal bekende acts en opkomende talenten levert Copenhell consequent een onvergetelijk feest van headbangen en optredens boordevol adrenaline.

De wortels van het festival gaan terug naar het bescheiden begin in 2010, toen het de Deense muziekscene een vliegende start gaf. Sindsdien is Copenhell exponentieel gegroeid, spreekt het tot de verbeelding van fans over de hele wereld en heeft het een reputatie opgebouwd als een van Europa’s belangrijkste rockfestivals. Maxazine’s Mark Vilstrup Pedersen en Morten Holmsgaard Kristensen bezochten Copenhell. Na een geweldige openingsdag op woensdag, was de tweede dag net zo goed.

VENDED

Het optreden van Vended in Copenhell was ongelooflijk! Het publiek was onder de indruk van hen vanwege hun ongelooflijke talent en podiumpresentatie. Het was gewoon boeiend om te luisteren naar de manier waarop hun melodieën zich vermengden met de krachtige riffs en verleidelijke hooks. Elk bandlid had een ongeëvenaarde aanwezigheid op het podium en straalde een aanstekelijke vreugde en passie uit die het hele publiek doordrong.

Ze traden intens op en hielden het publiek in de palm van hun hand, waarmee ze hun uitstekende muzikaliteit lieten zien. Vended baant zich echt een weg door en over een groot aantal genres en wordt iets nieuws. (Morten Holmsgaard Kristensen)

SLEEP TOKEN

Sleep Token nam het publiek mee op een betoverende reis naar het hart van muzikale vervoering. Het was nogal verbazingwekkend hoe ze een groove en een sfeer wisten neer te zetten die tijd en ruimte overstijgt. Een fascinerende lucht vulde de hele ruimte zodra ze het podium betraden en iedereen naar hun betoverde rijk lokte. De vlekkeloze vermenging van kloppende ritmes, etherische melodieën en beklijvende zang produceerde een transcendentale ervaring die een indruk op de ziel achterliet.

De muziek kon eb en vloed ervaren dankzij Sleep Token’s deskundige beheersing van de dynamiek, waardoor het publiek werd gevangen met enorme energie-uitbarstingen en reflecterende intro’s. Hun optreden was een eerbetoon aan het vermogen van muziek om emoties op te wekken en diepe verbindingen tussen luisteraars te smeden. Het publiek gaf toe aan de aantrekkingskracht van de muziek van Sleep Token en deinde samen op de betoverende beats en harmonieën. Het optreden van de band in Copenhell was een overtuigende demonstratie van hun vermogen om kijkers te teleporteren naar een plek waar de tijd stilstaat en muziek de ultieme kracht heeft. (Morten Holmsgaard Kristensen)

BRUTUS

In Copenhell gaf Brutus een ongelooflijke show van ongebreidelde emotie en ongebreidelde macht. Een verhitte sfeer drong onmiddellijk door de zaal zodra ze het podium betraden, waardoor de voorstelling er een werd die alle aanwezigen nooit zullen vergeten. Het niet-aflatende enthousiasme en vuur van de band waren duidelijk in elke beweging die ze maakten, wat weergalmde door het hele publiek.

Een enorm gevoel van vrijheid en catharsis overspoelde het publiek toen de beukende gitaren en dreunende percussie de overhand kregen. Zware riffs en delicate melodieën werden door Brutus vakkundig samengevoegd tot een angstaanjagend mooie klankwereld. Het magnetische charisma van de band veegde het publiek weg en transformeerde ze in een enkele samenhangende groep.

Mensen schreeuwden, mompelden en zongen in koor terwijl Brutus optrad, waardoor een opwindende sfeer ontstond. Het was een louterende release, een tijd van onvervalste intimiteit waarin de scheidslijn tussen artiest en publiek verdween. De blijvende impact van het optreden van Brutus herinnerde ons aan het vermogen van muziek om mensen te transformeren en te verenigen. (Morten Holmsgaard Kristensen)

HALESTORM

Het optreden van Halestorm diende als bewijs van hun consistente vermogen om een fantastisch spektakel neer te zetten. Ze ontketenden opnieuw hun eigen merk van hard rock ‘n’ roll en boeiden het publiek volledig. We wisten dat ons een bijzondere ervaring te wachten stond zodra de donderende zang van Lzzy Hale door de lucht brak.

De perfecte uitvoering, het aanstekelijke enthousiasme en de niet-aflatende podiumpresentatie van Halestorm waren adembenemend. Ze beheersten het podium met gemak en brachten het publiek op een wilde reis van headbangende refreinen en ontroerende ballads. De verstandhouding tussen de bandleden was duidelijk toen ze hun instrumenten met gemak synchroniseerden en het publiek betoverden.

Het is gewoon verbazingwekkend hoe Halestorm continu presteert op de top van zijn spel, waardoor zijn fans elke keer weer een eersteklas ervaring krijgen. Hun optreden in Copenhell was geen uitzondering, waarmee ze hun status als een van de meest betrouwbare en opwindende artiesten van de rockmuziek verder bevestigden. (Morten Holmsgaard Kristensen)

FEVER 333

Fever 333 was een uitbarsting van rauwe, pure energie. De energie was niet van deze wereld zodra ze het podium betraden. Elk akkoord en elk woord van de band straalde rauwe kracht en niet aflatende passie uit, wat een vuur in het publiek deed ontbranden. Iedereen snakte naar lucht en wilde meer vanwege de ongelooflijke hoeveelheid energie die ze tijdens hun optreden lieten zien.

Het was fascinerend om Jason Aalon Butler’s dynamische podiumpresentatie en onbeperkte energie te zien. Hij beheerste op meesterlijke wijze het podium en betrok het publiek, wat resulteerde in een opwindende sfeer die de hele ruimte doordrong. Met hun sonische aanval en hoge octaafprestaties bewees Fever 333 zonder enige twijfel dat ze een kracht zijn om rekening mee te houden. (Morten Holmsgaard Kristensen)

TESTAMENT

Als je ook maar enigszins geïnteresseerd bent in thrash metal, is de kans groot dat je Testament kent. En met meer dan 40 jaar spelen en touren is de kans ook best groot dat je ze ooit live hebt gezien. Maar het is zeker niet voor niets dat ze al die jaren constant populair zijn.

De show zelf is eigenlijk vrij eenvoudig. Wat visuals op de schermen, een grote achtergrond en een paar rekwisieten. Testament gaat niet om het uiterlijk, het gaat om het geluid! En jongen, ze leveren nog steeds een geweldige show af. Zelfs al heeft hij inmiddels de 61 behaald, Chuck Billy staat van begin tot eind in vuur en vlam en het publiek wordt wild. Moshpits, circlepits en massaal crowdsurfen. Ook al speelden ze vrij vroeg in de middag, en de aanvankelijke opkomst was niet ongelooflijk groot, zodra ze begonnen te spelen, stroomden de mensen naar het podium en de heuvels. Dit was gewoon de schop onder de kont die een vermoeide, zonovergoten en meestal katerige menigte nodig had om in versnelling te komen. Ik twijfel er niet aan dat dit voor velen van ons een van de hoogtepunten van de dag was. (Mark Vilstrup Pedersen)

ELECTRIC CALLBOY

Electric Callboy staat vooral bekend om 2 dingen. Een paar freaking weirdo’s zijn op de heerlijkste onbeschaamde manier, en mensen zover krijgen om mee te doen met hun gekheid en het feest van hun leven te hebben! Hun mix van Duitse schlager, pop, metal en elektronica wordt geleverd met het soort zelfspot waar Denen van houden. Ze nemen zichzelf niet al te serieus en nodigen iedereen uit hetzelfde te doen en mee te feesten. Maar dat zou je niet kunnen doen zonder een groot talent te hebben, en een goed begrip van wat de verschillende genres in hun muzikale gumbo geweldig maakt.

En wat ze ook verkopen, mensen kopen. De zaal zit stampvol van het ene eind naar het andere, ruim voordat de band het podium op gaat, en de mensen zijn opgewonden en opgewonden. Deze band hoeft het publiek niet te vragen om hun handen in de lucht te steken, maar als ze dat doen, is het een verdomde zee van vuisten en duivelshoorns. Ze zijn geweldig in interactie met het publiek en de beelden zijn indrukwekkend en op maat gemaakt voor de setlist. Blijkt dat een groep rare Duitsers precies is wat het Copenhell-publiek nodig had om hun eigen freak-vlag hoog te laten wapperen! (Mark Vilstrup Pedersen)

GOJIRA

De jongens in Gojira staan bekend om het maken van een uniek en technisch goed gemaakt geluid, vaak vergezeld van tot nadenken stemmende teksten om een speciaal soort sfeer te creëren. Ze weten ook dat tijdens liveshows dat soort sfeer moet worden opgebouwd, en hoewel het publiek een van de grootste van de dag is, zijn ze in het begin eerlijk gezegd niet overdreven enthousiast. Dat is totdat de drummer van de band, Mario Duplantier, met de mensen begint te communiceren, ze enthousiast maakt en hun optreden beoordeelt met gigantische borden met duimen omhoog of omlaag. Daarna zijn mensen veel meer betrokken. En muzikaal presteert de band zeker, ze spelen hun grootste hits die goed worden ontvangen. Visueel zijn ze erg sterk, met animatie die de lange stukken van alleen instrumentale muziek begeleidt. Ze hebben ook een thema en proberen de verschillende elementen van de natuur in hun show op te nemen. Vuur, mist, elektriciteit en zelfs confetti die eruitziet als sneeuw. Het is veilig om te zeggen dat de show dit jaar in Copenhell anders was dan alle andere. (Mark Vilstrup Pedersen)

PANTERA

Laten we beginnen met dit uit de weg te ruimen. Ja, Pantera, met zijn controversiële leadzanger Phil Anselmo, is vaak onderwerp van discussie geweest in de metalgemeenschap. Sommigen vinden dat hij te ver gaat, anderen geven niet echt om zijn capriolen. Nu dat is erkend, laten we eens kijken naar de eigenlijke show op Copenhell 2023.

Het is duidelijk dat het professionals zijn die deze show al een aantal keer hebben gedaan, er is echt niets negatiefs te zeggen over de kwaliteit. Misschien had de show op het podium wat grootser gemogen, maar uiteindelijk gaat het bij Pantera niet om de visuals. Zakk Wylde is zoals altijd geweldig en geeft ons gedurende de hele show meer dan één spectaculaire riff. Tegen het einde spelen ze een eerbetoonvideo op het scherm aan voormalige leden, Darrel ‘Dimebag’ Abbott en Vinnie ‘Vince’ Paul, met homebeelden van de twee, die misschien een andere kant van de leadzanger laten zien dan waarop gewoonlijk wordt gefocust. Tijdens de volgende paar nummers lijkt het publiek hernieuwde energie te hebben gevonden en de show eindigt op een geweldige toon. (Mark Vilstrup Pedersen)

MESHUGGAH

Meshuggah is een van de afsluitende bands van de avond, dus het publiek dat ze aantrekken is iets kleiner dan ze misschien zouden hebben gehad als ze eerder op de dag hadden gespeeld. Desalniettemin zijn veel fans komen kijken naar, wat alleen maar kan worden omschreven als een EXPLOSIEVE show. Hoog tempo, brute riffs, de donkere keelzang van leadzanger Jens Kidman en een lichtshow die een aanval kon veroorzaken, brachten het publiek uit zijn dak. Er wordt volop gecrowdsurft en bijna elke vuist wordt in de lucht geheven. Na elk nummer klinkt er een daverend applaus en de mensen lijken ook na een uur nog geen energie te hebben verloren. Het is duidelijk dat iedereen in de menigte hier is omdat ze de hele dag op dit moment hebben gewacht. De show eindigt ongeveer net zo abrupt als de meeste van hun nummers, en wat een passend einde van een dag vol geweldige muziek, brandende zon en zo’n 40.000 zeer blije en vervulde metalheads. (Mark Vilstrup Pedersen)

Foto’s (c) Morten Holmsgaard Kristensen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ