Terrifier – Trample the Weak, Devour the Dead 

Facebookrssmail

Het is meermaals genoemd, de pakweg afgelopen 10 jaar zijn gloriejaren voor onder andere thrashmetal. De releases zijn niet bij te houden als je ook nog andere bezighouden dan werk en hobbies hebt, logisch dat je dan geregeld een band mist. Dat is dan deze keer het geval bij het Canadese Terrifier. De band bestaat al 11 jaar en blijkt ook al 2 full-albums, het debuut gelijk al in het jaar van oprichting, 1 EP en 2 split-albums uitgebracht te hebben. En dan nu hun derde album, ‘Trample the weak, devour the dead’. Terrifier heeft geen hoog tempo van album-releases, wan tussen elke full-album release zit minimaal 5 jaar. De niet onbekende Ed Repka verantwoordelijk te zijn voor de albumcover.

En dat ik wat gemist heb, wordt al snel duidelijk, want de Canadezen brengen een heerlijk album uit. Opener ‘Trial by combat’ laat vette gitaarriffs horen alsmede ook heerlijke gitaarsoli. Het navolgende ‘Perpetual onslaught’ begint met een fraai doorslaand drumritme en vervolgt na een ruim intro na een dikke minuut in een afwisselend nummer met een vlammend einde. ‘Bones of the slain’ is een kort recht-toe-recht-aan thrashnummer. In elk nummer vliegen zowel fraaie gitaarriffs als spetterende gitaarsoli je om de oren.  ‘Grinding the blade’ opent voor de welkome afwisseling met 1 van die vele fraaie gitaarsoli. ‘Dawn of the slaughter’ bevat verrassenderwijs meerdere grunts in de refreinen. Als je wilt weten in welke richting je qua geluid en herkenbaarheid moet denken, denk dan aan Havok, onder andere door het stemgeluid van zanger/bassist Chase Thibodeau, je hoort ook wel raakvlakken met Testament, maar wel op een frequenter thrashtempo. Ondanks dat het tempo erg hoog ligt, wordt er gelukkig ook continue van tempo gewisseld, alhoewel over het geheel gezien het voortdurende hoge tempo wel er voor zorgt dat enkele nummers wat inwisselbaar lijken.

Is het dan zo vernieuwend ? Nee, maar dat eeuwige gezeur over dat thrash niet vernieuwend is, moet je als thrashfan maar van je rug laten afglijden, death en black metal is dat bv. ook niet naar mijn bescheiden mening. Terrifier levert in ieder geval een uitstekende thrashplaat af. (83/100) (Empire Records)

Bandleden:

Chase Thibodeau               –              Vocals & Bass

Rene Wilkinson                  –              Lead Guitars

Kyle Sheppard                    –              Drums

Tracklist:

1                 Trial by combat

2                 Perpetual onslaught

3                 Bones of the slain

4                 Depths of the storm scepter

5                 Grinding the blade

6                 Death and decay

7                 Dawn of the slaughter

8                 Awaiting desecration

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ