Fair Warning – Pimp Your Past

Facebookrssmail

fair-warning-pimp-your-past-3000Het Duitse Fair Warning is een band waar ik persoonlijk nog enkele leuke herinneringen aan heb. Bij het begin van hun carrière waren ze ooit live te gast in de radio studio waar ik een wekelijks metalprogramma verzorgde. De heren speelden daar als ik het goed heb, zelfs een korte akoestische set. Het is dan ook leuk om een cd in je handen te krijgen waarop de heren de songs uit hun beginperiode bewerkt hebben om ze in een hedendaags jasje te stoppen. Of zo’n album hier in Europa echt nut heeft, mag je jezelf terecht afvragen, want hoewel de heren in Japan megasterren zijn geworden, haalde men in Europa een beetje de neus op voor dit melodieuze hard rock gezelschap.

Aan de songs die de kerels maakten zal het zeker niet gelegen hebben, want fans van het genre kennen de band al jaren en zij weten verdomd goed dat Fair Warning een van de betere bands was (en nu terug is) in het genre. Wat de band vooral parten speelde was de tijdsgeest toen hun debuut verscheen. De heren mochten dan wel een contract hebben bij een major, de doorbraak van de grunge stak heel wat stokken in de wielen en ondanks de vele goede recensies en reacties bleef het succes in Europa beperkt tot de pure liefhebbers van melodieuze metalgeluiden.
Jammer, want Fair Warning had alles in huis om heel groot te worden: goede up tempo songs, schitterende ballads en met Tommy Heart had de band ook een zanger in huis die de nummers volledig tot zijn recht laat komen en die, in de jaren negentig, ook live heel wat (vooral Japanse) meisjesharten sneller deed slaan.

Op Pimp Your Past trakteert Fair Warning ons op het betere werk van hun eerste drie albums, ‘Fair Warning’, ‘Rainmaker’ en ‘Go!’. De elf nummers werden helemaal opnieuw opgenomen en links en rechts werden een paar arrangementen aangepast. Voor die hard fans zal dat soms raar over komen maar mensen die de band niet of nauwelijks kennen, kunnen we alleen maar aanraden om dit album een eerlijke kans te geven, want nu melodieuze heavy rock weer wat meer in is, verdienen deze jongens echt wel een kans om gehoord te worden. Als je van het genre houdt, zal je zeker geen spijt hebben, wees daar maar zeker van.

Tracklist:

01. Longing For Love 3:50
02 One Step Closer 3:58
03. Out On The Run 3:59
04. When Love Fails 4:37
05. Long Gone 4:39
06. Burning Heart 4:13
07. Picture Of Love 4:44
08. Angels Of Heaven 5:34
09. Rain Song 4:46
10. Save Me 5:34
11. Don´t Give Up 6:43

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ