Skindred brengt zowel letterlijk als figuurlijk ‘Smile’ naar Melkweg

Facebookrssmail

Het is vrijdag 15 december als Skindred naar de Amsterdamse Melkweg komt om de release van zijn nieuwste album ‘Smile’ te vieren. Een blij moment als dat dient men natuurlijk niet alleen te vieren, dus daarom neemt de band Raging Speedhorn en Defying Decay met zich mee als openers.

De zaal is nog vrij leeg op het moment dat het Thaise Defying Decay zijn set begint, wat nogal een tegenstelling is met het podium; Met de setups van Skindred en Raging Speedhorn er achter staat de 6 koppige band (met eigen drumstel, DJ set en keyboard setups) op een aardig vol podium. Aan het begin van de set heeft de enthusiaste band wat moeite om het publiek op te zwepen met zijn met eletronica doordrenkte alt metal, maar zodra de eerste circle pit zich halverwege de show opent en de zaal voller loopt slaat de sfeer toch de goede kant op. De licht chaotische muziek van de band klinkt goed in de oren en wordt ook ondersteund door een uitstekende lichtshow. Aan het einde springen de frontman en de bassist ook nog even kort het publiek in, en laten dit dan ook goed opgewarmd achter.

Raging Speedhorn pakt het stokje over en doet goed zijn best om de zaal op te zwepen. De band ziet er ondanks de aanwezigheid van 2 vocalisten niet heel actief uit op het podium en is ook niet helemaal lekker te verstaan, wat helaas niet mee lijkt te helpen. Dessalnietemin staat er genoeg man in het publiek mee te knikken op de muziek en is er meermalig een pit in het midden van de zaal te vinden. Hoewel de muziek van de heren wellicht niet het nieuwste van het nieuwste is danwel het meest origineel, doet het precies wat het moet doen; het publiek een beetje warm maken voor Skindred.

De MAX is vrijwel compleet vol op het moment dat AC/DC’s Thunderstruck als intro klinkt voor de set van Skindred. Zodra de band ‘Set Fazers’ inzet duurt het dan ook niet lang voordat een degelijke pit zich opent en mensen in de rondte aan het springen zijn. Frontman Benji Webbe is als altijd lekker interactief en de gehele band draagt een overweldigend positieve energie met zich mee. Het is dan ook geen verrassing dat ze het publiek gigantisch goed mee krijgen. Van de snippets die ze gebruiken (met zelfs een stuk ‘All I Want for Christmas’, wat gelukkig overloopt in Pantera’s ‘Walk’) tot de nummers zelf, alles valt goed in de smaak. Tijdens ‘Love’ krijgt de band ook zijn eerste crowdsurfers.

Als er een ding is waar Skindred goed in is met zijn ‘Ragga metal’, dan is dat mensen vermaken. Of je de muziek kent of niet, de positieve vibes pakken je zo mee! Raging Speedhorn speelde een goede support set en Defying Decay is een veelbelovende band waar we hopelijk in de toekomst meer van gaan horen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ