De Staat uiterst vermakelijk in een intiem Paradiso

Facebookrssmail

Het is dinsdag 30 januari als de staat voor de tweede avond op rij in het (vanavond uitverkochte) Amsterdamse Paradiso op de planken zal staan. Ter ere van het vorige zomer uitgekomen album ‘Red / Yellow / Blue’, welk op zijn beurt uit 3 naar de kleuren vernoemde EP’s van 5 nummers bestaat, speelt de band 3 verschillende shows, ieder in het thema van een van deze EP’s. Bij het schrijven van dit album heeft de band per EP een kenmerkend thema binnen hun muziek gepakt, en op basis hiervan voor deze tour dus weer 3 compleet verschillende setlisten uitgewerkt. Vanavond staan we bij de ‘Yellow’ show.

Support voor deze avond komt van het Rotterdamse Smudged, welk is uitgezocht om specifiek deze show te ondersteunen. Hoewel de groen geschminkte gezichten wellicht clashen met de compleet gele opbouw van het podium, weet het Rotterdamse viertal het publiek goed warm te spelen. De muziek van de heren is lekker catchy en groovy, wat er in combinatie met een energieke en charmante frontman al snel voor zorgt dat het publiek mee staat te springen en schreeuwen met de set.

De Staat opent zijn set sterk met ‘Danger’, en brengt ons tijdens zijn set langs een flink aantal albums, zelfs teruggrijpend naar ‘Time for Evolution’ met ‘Habibi’. Het thema van de wat meer dansbare muziek die de band met ‘Yellow’ heeft gekozen komt goed naar voren. Het meest opvallende is het gemis van ‘Peace Love & Profit’; zeker kijkende naar setlist.fm, waar de andere 2 shows wel de gehele betreffende EP in de setlist hebben staan. Dit mag de pret echter niet drukken; de setlist is een pareltje en vloeit heerlijk door van nummer tot nummer.

Niet alleen muzikaal was de avond een genot; zoals gebruikelijk weet de band het publiek uitstekend te vermaken. Met genoeg ruimte in de setlist voor wat meer uitbreiding op enkele nummers, tot een playback-achtige fade out bij ‘Fake It Till You Make It’ weet het vijftal zijn muziek tot een volgend niveau te brengen. Combineer dit met de energie die de heren bij zich dragen en de dansmoves die ze hierbij mee brengen; De Staat was duidelijk goed in verbinding met zijn publiek, wat uitstekend te merken was aan de sfeer in de zaal en hoe veel mensen er mee aan het zingen waren. De intimiteit die het formaat van Paradiso met zich mee brengt, voegt hier alleen maar aan toe.

De Staat speelde vanavond een statement van een set en heeft zich opnieuw bewezen als een van de meest vermakelijke rockbands die ons land te bieden heeft.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ