Horrorgraphy – A Knight’s Tale

Facebookrssmail

Horrorgraphy is het geesteskind van de Griekse multi-instrumentalist Dimitris Sakkas (artiestennaam Demons Night). ‘A Knight’s Tale’ is het derde album van Horrorgraphy. De voorgaande twee albums ‘Season of Grief’ en ‘ Dramma per Musica’ kwamen respectievelijk uit in 2018 en 2020.

Horrorgraphy is van de grond gekomen in 2017 en speelt symfonische metal. Wat Horrorgraphy onderscheidt van andere symfonische metalbands is de diversiteit aan vocalen. Zo beschikt Dimitris Sakkas over twee sopraanzangeressen, een tenorzanger en twee grunters.

Op het tweede nummer ‘Prison’ is niemand minder dan Snowy Shaw gastmuzikant. De nummers op zich zijn niet bijzonder en hebben hun roots in de jaren 90 liggen. Ook de productie klinkt erg als de low-budget albums die Terje Refsnes uitbracht in de jaren 90 met bands als Tristania en Trail Of Tears om er maar een paar uit te lichten. ‘A Knight’s Tale’ klinkt erg gruizig. Misschien hoort dit bij het 90’s-gevoel wat Sakkas wil scheppen maar men mag geluidstechnisch meer verwachten van een album dat wordt uitgebracht in 2024.

Verder had er wel wat meer aandacht geschonken mogen worden aan de structuur en vooral de lengte van de nummers op ‘A Knight’s Tale’. De nummers duren erg lang en sommige overgangen klinken erg geforceerd wat het luisterplezier ook niet erg bevordert. Beste nummers zijn ‘Theseus’ en ‘ Destiny’. De sopraanzangeressen zijn Katerina Sougklakoy en Sevi Spanou. De tenorzanger is genaamd Seek en de grunts worden verzorgd door Ligmos, in het dagelijks leven werkzaam bij blackmetalband Hor en Jason Tsolakis bekend van Dei Umbrae en Gospel. Aanbevolen voor liefhebbers van jaren 90 symfometal. (72/100) (Wormholedeath Records)

Tracklist

 1. Reputation and Honour (intro) (1:30)
 2. Prison (featuring Snowy Shaw) (6:32)
 3. Theseus (8:05)
 4. Palamon (6:31)
 5. Destiny (6:58)
 6. Fate (1:03)
 7. Under The Sun (7:32)
 8. The Morning Gray (9:00)
 9. The End (1:15)

Lineup

 • Dimitris Sakkas – Guitars, Keyboards, Bass & Drums
 • Katerina Sougklakoy – Soprano Vocals
 • Sevi Spanou – Soprano Vocals
 • Seek – Tenor Vocals
 • Jason Tsolakis – Vocals Growls
 • Rigmos / Vocals Growls
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ