Exarsis – Sentenced To Life

Facebookrssmail

Exarsis is een Griekse Thrash Metal band. ‘Sentenced To Life’ is hun 5e album. Opgericht in 2009 brengen ze dus met de regelmaat van de klok trouw om de 2 jaar een nieuw album uit. Exarsis speelt ultrasnelle melodieuze Thrash Metal.

Zanger Nick Tragakis opereert hoofdzakelijk in de hogere vocale regionen. Mij persoonlijk gaat het op den duur behoorlijk op mijn zenuwen werken. Typisch een gevalletje ‘love it or hate it’. Tekstueel behandelt Exarsis thema’s als censuur en vrijheid van meningsuiting. Veel valt er verder niet te vertellen over ‘Sentenced To Life’. Ruim 30 minuten lang krijgen we melodieuze Thrash Metal voorgeschoteld op DragonForce tempo. Enige rustpuntje op het album is het korte instrumentaaltje ‘The Drug’ wat tactisch in het midden van het album is geplaatst zodat de luisteraar even bij kan komen van wat er is geweest en erna nog gaat komen. Houd je van supersnelle Thrash met nog snellere gitaarsolo’s dan is Exarsis jouw band.

Voor mij geldt hetzelfde als voor DragonForce, leuk voor een paar nummers maar een heel album is te veel van het goede. (72/100) (MDD Records)

Tracklist

1 Cen$ored (0:45)

2 Another Betrayal (3:42)

3 The Truth Is No Defence (5:10)

4 Aiming The Eye (4:58)

5 Mouthtied (5:23)

6 The Drug…(2:08)

7 Against My Fears (2:55)

8 One Last Word (5:30)

9 Interplanetary Extermination (3:48)

10 New War Order (5:27)

Line up

Nick Tragakis – Vocals

Chris Poulos – Bass

Chris Te sitsis – Guitars

Tony Lambrakis – Guitars

Panos Meletis – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ