Ancient VVisdom – Master Of The Stone

Facebookrssmail

De hoes spreekt boekdelen. Je ziet gelijk wat voor een plaat dit gaat worden. Een T in de vorm van een kruis, de duivel op de achtergrond en een persoon met makser op een klassieke stoel. Dit kan niet anders dan een occult album zijn. Occulte (stoner) rock welteverstaan.

Mocht je toch nog niet helemaal zeker zijn, dan zegt de titel van de eerste song en tevens ook eerder uitgebrachte single ‘I Sold My Soul To Satan’ wel genoeg. Met een lekkere, shuffle achtige beat eronder heb je niet altijd het idee dat je naar een donkere tekst aan het luisteren bent. Dan is daar de gezongen titel en denk je, o ja. De duivel heeft zelf ook wat te zeggen in het nummer, al gruntend een goede zet. Het nummer heeft direct een andere sfeer dat moment.

De naam Lucifer is te horen in het volgende nummer ‘The Adversary’. Wederom een goede riff. De nummers en album in zijn geheel liggen ondanks al het duistere makkelijk in het gehoor. Mede te danken aan de juiste stem van leadzanger Nate Jochum. Zijn broer Mike Jochum verzorgt de gitaarpartijen. Verder wordt het duo geholpen door een aantal gastmuzikanten al wordt in de promo helaas niet duidelijk wie dat dan zijn.

Nummers als ‘World’s Demise’ worden net als op het debuut van de band akoestisch gebracht en die maken dan toch het meeste indruk. Worden ook gezongen met een zwaardere stem en daarbij voel je ook alsof ze er klaar voor zijn om na het nummer aan een of ander ritueel te beginnen. Dat ze teruggrijpen naar eerdere ‘’periodes’’ in het bestaan zegt Nate ook in een interview: “It’s been one of the best recording sessions a band could ask for, working with my brother is effortless and rewarding. We have a great time making albums together I believe it shows. There are a good combination of heavy songs in the vein of our album Sacrificial, hard rockers in the vein of our album Mundus and classic VVisdom style acoustic tracks in the vein of our first release A Godlike Inferno. There’s much to enjoy and we absolutely enjoyed making it happen for you! Let the devils reign continue and always remember to be true to your true will, hail Satan!”

Dit is dan ook een van hun sterkere releases tot dusver als je het mij vraagt. Voor liefhebbers van de occulte rock is dit zeker wel een aanrader. De akoestische tracks steken er boven uit, al beuken de zwaardere nummers ook wel lekker hoor. (78/100) (Argonauta Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ