Revolution Saints – Against The Winds

Facebookrssmail

Tegenwoordig wordt er te pas en te onpas gestrooid met de term supergroep. In het geval van Revolution Saints is dat wel terecht. ‘Against The Winds’ is inmiddels het vijfde album van deze melodieuze hardrockers en het eerste album met een andere bezetting. Zanger/bassist Jack Blades en gitarist Doug Aldrich zijn vervangen door bassist Jeff Pilson en gitarist Joel Hoekstra. De Italiaan Alessandro Del Vecchio die zowat bij alle releases van Frontiers Music betrokken is heeft de nummers geschreven en het album geproduceerd. Ook speelt hij keyboards en is hij achtergrondzanger op dit nieuwe album. Voor alle duidelijkheid, Alessandro Del Vecchio is dus geen vast bandlid.

De bezetting is dan wel veranderd, de toewijding aan het spelen van klassieke AOR hardrock is hetzelfde gebleven. ‘Against The Winds’ is grofweg te verdelen in drie categorieën. Stevige rockers zoals ‘Fall On My Knees’ en ‘Will I See You Again’, klassieke AOR zoals ‘Changing My Mind’ en de ballad ‘Can’t End It Right Now’ en meeslepende pompeuze rock anthems als ‘Show Me Your Light’ en ‘Divine Wings’.

Fans van de vorige vier albums en liefhebbers van bands als Dokken, Journey en Whitesnake waar de muzikanten van Revolution Saints deel van hebben uitgemaakt zullen aan ‘Against The Winds’ veel plezier beleven. Beste nummers ‘Fall On My Knees’ en ‘Show Me Your Light’. Klassieke AOR melodieuze rock van hoog niveau. (80/100) (Frontiers Music)

Tracklist

 1. Against The Winds (4:56)
 2. Changing My Mind (4:15)
 3. Fall On My Knees (4:23)
 4. Can’t End It Right Now (4:48)
 5. Lost In Damnation (4:26)
 6. Will I See You Again (4:22)
 7. Show Me Your Light (5:18)
 8. Save All That Remains (4:02)
 9. Been Said And Done (3:08)
 10. Divine Wings (4:28)
 11. No Turning Back (4:31)

Lineup

 • Deen Castronovo – Vocals/Drums
 • Jeff Pilson – Bass
 • Joel Hoekstra – Guitars
 • Guest Alessandro Del Vecchio – producer/composer and Keyboards/ Backing Vocals
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ