Kort avondje spierballen metal met Sumerlands en Eternal Champion

Facebookrssmail

Op deze donderdagavond 29 februari spelen er twee US heavy metal bands in de Dynamo. Sumerlands mag het publiek opwarmen voor hoofdact Eternal Champion en doet dit niet onverdienstelijk. Helaas heeft Sumerlands te kampen met een slecht geluid waar vooral de (solo)gitaren en het drumgeluid onder te leiden hebben. De redelijk gevulde Dynamo kan het desondanks allemaal wel waarderen en Sumerlands mag na drie kwartier tevreden het podium verlaten met de waardering van een luid applaudisserend publiek.

Eternal Champion betreedt na het Manowar nummer ‘Fighting The World’ dat als intro gebruikt wordt het podium. Kenners weten dan al wel hoe laat het is. Metal met een hoog testosteron gehalte en alle daar bij behorende cliché’s. Het geluid is er helaas niet veel beter op geworden. Aanvankelijk reageert het publiek nog wat tam maar als oudje ‘The Last King Of Pictdom’ uit de speakers komt springt de vlam eindelijk in de pan en is de eerste moshpit een feit.

Het publiek is helaas enthousiaster dan Eternal Champion dat zich deze avond er nogal makkelijk van af maakt. De slechts 10 nummers tellende set met weliswaar hun beste nummers wordt nogal plichtmatig afgeraffeld en na ‘Skullseeker’ houdt Eternal Champion het voor gezien en gaan de zaallichten in de Dynamo weer aan. Het merendeel van het publiek heeft een leuke avond gehad maar ik persoonlijk keer toch redelijk teleurgesteld huiswaarts. Het kan helaas niet altijd feest zijn. 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ