Hyperion – Dangerous Days

Facebookrssmail

‘Dangerous Days’ is het debuut van Hyperion. Het geesteskind van Marco Beghelli, die altijd al graag een band wou die pure hardrock speelde zoals in de tachtiger jaren. In het najaar van 2015 ontmoette hij gitarist Davide Cotti, waarmee hij samen zijn spinsels in muzikale vorm uit begon te werken. Begin 2016 sloten zich nog twee bandleden aan. Bassist Giacomo Ritucci en en gitaar virtuoos Luke Fortini. Natuurlijk moest er een zanger komen, en die werd gevonden in Michelangelo Carano. Nu de band compleet was kon men vertrekken naar de studio om daar hun eerste album op te nemen.

Tijdens Het proces dat een half jaar duurde moest men toch nog op zoek naar een nieuwe bassist want Giacomo moest om persoonlijke redenen de band al vroegtijdig verlaten. Maar er werd een waardig vervanger aangetrokken, deze zomer kwam Antonio Scalia de band versterken. Dan de muziek, traditionele hardrock die soms weleens aan de vroegere Helloween doet denken en ‘The Killing Hope’ zou zomaar een nummer van System Of A Down kunnen zijn. Dit is een album dat bol staat van de ambitie. ‘Dangerous Days’ en ‘Forbidden Pages’ zijn puntgave songs en afsluiter ‘Hyperion’ is de kers op de taart. Of het grote publiek dit op wil pikken is maar zeer de vraag. In september werd onderdak gevonden bij het spaanse label Fighter Records. De release staat gepland voor 22 november.

(75/100, Fighter Records)

Tracklist:
1 – Ultimatum
2 – Dangerous Days
3 – Incognitus
4 – Ground and Pound
5 – Forbidden Pages
6 – The Killing Hope
7 – The Grave Of Time
8 – Hyperion

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ