Animamortua – Gods Among Us

Facebookrssmail

Animamortua is een powermetalband afkomstig uit Malta. Ze bestaan nu acht jaar en ‘Gods Among Us’ is hun eerste volledige album. In 2015 heeft Animamortua in eigen beheer een EP genaamd ‘State Of Chaos’ uitgebracht.

De muziek op ‘Gods Among Us’ is best te pruimen. Vooral de twee gitaristen doen hun werk naar behoren en laten leuke dingen horen. Ook weten de Maltezers hoe ze nummers moeten schrijven. De powerthrash (is dat een genre?) luistert lekker weg en de bandleden stellen hun technische vaardigheden in dienst van de nummers. Af en toe zit er wel een tempowisselinkje of onverwachte break in de nummers maar het komt nergens geforceerd over.

Waar ik wel moeite mee heb is de zang van Juan Xerri. Dat is werkelijk tenenkrommend slecht. Jammer, want met een goede zanger als Warrel Dane of Ray Alder was dit een zeer goed powerthrash album geworden. Beste nummer van het album is het eerste nummer van het drieluik ‘Lunar Sentinel’ wat ‘Gods Among Us’ afsluit getiteld ‘Lunar Sentinel l : Inside The Machine’ waarop Juan Xerri laat horen dat hij wel degelijk kan zingen. Ook ‘Heliocentric Affair’ is een klein hoogtepuntje waarop vooral de twee gitaristen Clayton Cini en Emanuel Portelli excelleren.

Fans van Nevermore moeten dit album maar eens beluisteren. Met een goede zanger had dit album 1,5 tot 2 punten hoger gescoord dan de eindbeoordeling die ik nu geef (68/100) (Underground Symphony Records)

Tracklist

 1. Blackhole (6:42)
 2. Dark Matter (6:06)
 3. Dying Universe (5:13)
 4. Heliocentric Affair (6:52)
 5. Gods Among Us (6:49)
 6. Lunar Sentinel l : Inside The Machine (6:35)
 7. Lunar Sentinel ll : Operation S.I.N. (7:39)
 8. Lunar Sentinel lll : Dystopian Earth (12:00)

Lineup

 • Juan Xerri – Vocals
 • Clayton Cini – Guitars
 • Emanuel Portelli – Guitars
 • Steven Azzopardi – Bass
 • Josef Bray – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ