Revel in flesh – Relics of the Deathkult

Facebookrssmail

Revel in Flesh is een old school death metal band uit Duitsland. Ze bestaan sinds 2011 en mogen onderhand toch wel tot de gevestigde namen worden gerekend in de scene. Ze hebben in hun 7 jarig bestaan 4 volledige albums uitgebracht waarvan het in 2016 uitgekomen ‘Emissary of all Plagues’ het laatste wapenfeit was.

In de tussenliggende periode hebben de heren een enorme verzameling EP’s en split singels gemaakt (9 om precies te zijn). Ook zijn er her en der ook nog wat extra tracks verschenen op de vinyl versies van hun albums. Van deze verzameling met songs, die tussen 2012 en 2017 zijn opgenomen hebben de heren nu een verzamel CD uitgebracht via het label War Anthem Records. Er is geen remix aan te pas gekomen omdat de band het tijdbeeld zo puur mogelijk wou laten horen. De verzamel CD is dan ook een mix geworden van nummers van verschillende kwaliteit. En dat bedoel ik zowel qua songs als qua opnames. Ook het volume verschil verschikt per track enorm zodat je de ene keer moet zoeken naar het geluid om vervolgens weer te worden weggeblazen. Echt heel irritant!

De CD laat verder inderdaad een mooi verloop horen van een band die is gegroeid in 7 jaar tijd. De songs worden beter en de muzikanten worden strakker. Revel in Flesh hoor je door deze verzameling naar hun eigen geluid toe groeien en dat is best interessant. Het zijn niet stuk voor stuk de beste nummers die Revel ooit heeft uitgebracht, en ik kan begrijpen waarom niet alles de albums heeft gehaald. Maar er staan zeker een paar parels op zoals:’ Casket Ride’, ‘The Ending in Fire’ en ‘Nightrealm Ghouls’. Als afsluiter staan er ook nog 3 covers op, te weten ‘Pay To Die’ ( Master), ‘Mutilation’ (Death) en ‘Deny The Light’ (Headhunter DC) waarvan de laatste me het meest kan bekoren. De artwork komt uit handen van Juanjo Castellano en is wederom erg mooi.

Al met al is het een prima, maar iets wat overbodig, overzicht geworden. Leuk voor de fans die niet al de (split) EP’s in hun bezit hebben, maar nieuwe zieltjes worden hier niet mee gewonnen. Wij hadden liever nieuw werk van de band gezien.

(70/100, War Anthem Records)

Tracklist:

1. Bonecrusher (6:59)
2. Corpus Vermis (4:29)
3. Chant Of Misery (4:52)
4. Deathkult (5:06)
5. Phlebotomy – Blood Dripping Healing (5:24)
6. Nightrealm Ghouls – The Dead Will Walk The Earth (6:20)
7. The Ending In Fire (5:30)
8. Casket Ride (4:47)
9. Pay To Die (Master – Cover) (3:27)
10. Mutilation (Death – Cover) (3:26)
11. Deny The Light (Headhunter D.C. – Cover) (5:16)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ