Trommelvliestest in de Cacaofabriek

Facebookrssmail

Op deze donderdagavond stap ik in mijn auto om te genieten van een avond extreme metal. Eindhovens trots Doodswens mag deze avond openen. Aangezien Helmond op een steenworp afstand van Eindhoven ligt speelt Doodswens dus praktisch een thuiswedstrijd. Doodswens is opgericht door drumster/zangeres Inge van der Zon en gitariste/zangeres Fraukje van Burg die elkaar leerden kennen tijdens de opleiding van de Metal Factory in Eindhoven. De Herman Brood Academie van de metal scene.

Voor het live gedeelte zijn er twee personen toegevoegd aangezien gitariste/zangeres Fraukje een stapje terugdoet. Tijdens deze tour kwam ze er achter dat het live gedeelte haar te veel stress bracht en dat ze dat niet meer wilde. Ze blijft echter wel deel uitmaken van Doodswens. Ondanks haar podiumstress zingt Fraukje toch een nummer mee en dat zag er meteen een stuk beter uit dan de overige vier nummers die Doodswens speelde. De black metal wordt wel furieus gebracht maar het oogt allemaal wat statisch aangezien de gitarist en bassist nauwelijks van hun podiumplek afkomen en schijnbaar alleen maar bezig zijn met het spelen van hun partijen. Zangeres/drumster Inge van der Zon probeert er wel wat van te maken maar dat is natuurlijk moeilijk als je achter een drumstel zit. Qua podiumpresentatie is er dus nog wel wat werk aan de winkel.

De uit Amerika afkomstige technische death metalband Origin betreedt vervolgens het podium en blaast me volledig omver. Vooral drummer John Longstreth is een ware revelatie. De technische deathmetal wordt vakkundig, enthousiast en superstrak gespeeld.

Na deze aangename verrassing is het de beurt aan de Zweedse blackmetal-legende Marduk. Marduk is aan het touren om hun laatste album ‘Memento Mori’ te promoten. Marduk’s set kent weinig verrassingen. Alles wordt vakkundig en geroutineerd gebracht waarbij ik me niet aan de indruk kan onttrekken dat Marduk deze avond op de automatische piloot speelt. Na de gebruikelijke afsluiter ‘Panzer Division’ is het dan ook gedaan. Al met al een mooie avond extreme muziek waarbij ik helaas moet concluderen dat de beide voorprogramma’s beter waren dan de hoofdact en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ