At First – Deadline

Facebookrssmail

De Nederlandse groep At First komt na de EP ‘Dreams Inc.’ uit 2017 nu met hun eerste volwaardige plaat. Dit album is getiteld ‘Deadline’. Wat mag ons kleine landje toch trots zijn dat we zoveel goede bands in ons midden hebben. At First bewijst daar ook een onderdeel van te zijn.

De groep bestaat nog niet erg lang. In 2015 werd de band opgericht in Breda. De band zoekt met hun muziek de grenzen op van de alternatieve rock en metal. Ze zijn beïnvloed door groepen variërend van Halestorm tot Northlane. Hun EP uit 2017 kreeg vrijwel louter positieve kritieken. Ze brengen een frisse en vernieuwende sound. 

Nederland staat in de rock/metal wereld grotendeels bekend door de bands met een frontvrouw, denk aan Within Temptation, Epica en Delain. Ook At First heeft een vrouw achter de microfoon staan, Jamie Jochems. In de alternatieve hoek van het genre zijn de meeste bands voorzien van een man achter de microfoon, wat deze band er dus net even wat meer doet uitspringen.

Op ‘Deadline’ laat de band de invloeden van de verschillende bands goed samengaan. Heerlijke zware riffs, metal core achtige zang op sommige momenten en zelfs progressieve elementen zijn te horen op deze plaat. De band klinkt alsof hij al jaren meedoet in dit wereldje. Tijdens het luisteren naar de plaat is het ontzettend moeilijk je hoofd stil te houden of je luchtgitaar op zijn plek te laten staan.

Het album bestaat uit elf nummers, maar ze hadden er ook voor kunnen kiezen om dat naar tien te brengen. Het 54 seconden durende ‘Sky’ wat overgaat op ‘Wanderlust’ had ook als één nummer op de plaat kunnen staan. Begrijpelijk is het wel, want ‘Wanderlust’ is op zichzelf al een ontzettend lekker nummer. Een van de hoogtepunten op het album. Ook ‘Samsara’ is een geweldige song. Heerlijke energie krijg je ervan.

At First is echt een band om in de gaten te gaan houden. Dit zo zomaar eens een hele grote kunnen worden in de internationale rock wereld. Met zo een sterk debuut gaat het lastig worden om die te overtreffen, maar ik ben benieuwd wat hun volgende album gaat brengen. Jammer dat dit genre niet op de radio wordt gedraaid. At First is een veelbelovende Nederlandse groep en die zou de Nederlandse radio dan ook wel mogen steunen door wat speeltijd te geven, niet alleen die popartiesten of rappers. 
(87/100) (Independent Release)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ