I Prevail ijzersterk in AFAS

Facebookrssmail

Het is zaterdag 19 mei als I Prevail voor zijn Europese tour in de AFAS neerstrijkt. De band keert terug na twee succesvolle shows vorig jaar, maar ditmaal in een grotere zaal, wat hopelijk ook een grootsere productie betekent. De heren nemen op deze avond Set it Off en Kid Bookie mee om de show te openen.

Zodra Kid Bookie zijn set start is de zaal nog redelijk leeg. De hiphop/metal fusie die hij met zijn band speelt is lekker aanstekelijk, en klinkt erg strak. Het publiek krijgt de Brit ook goed mee, mede dankzij de interactie die hij op blijft zoeken. Hij weet een succesvolle set neer te zetten, waarin hij een verse insteek op de nu metal laat zien.

Kort na de set van Kid Bookie is de beurt aan het Amerikaanse  Set it Off. De rockers zijn lekker actief op het podium en brengen een goede lichtshow met zich mee. Belangrijker nog klinken de heren muzikaal erg sterk. Ook doen ze continue goed hun best om het aanwezige publiek op te zwepen. Aanhoudende kleinschalige microfoon issues (ook na het meermalig wisselen van microfoons) mogen de pret niet bederven tijdens deze stevige, opbouwende show. Met een sterke cover van Linkin Park’s ‘Points of Authority’ weet de band het publiek al helemaal in te pakken.

Voordat de set van I Prevail start, speelt er een cinematische intro die de sfeer zet. Zodra de heren het podium betreden (voor deze tour helaas zonder vocalist Brian vanwege medische redenen) knallen ze er direct hard in. De band brengt een erg goede lichtshow mee, aangevuld met een dik ledscherm achter het podium. Het geheel klinkt erg lekker dankzij de uitstekende mix, en ook Dylan, die de vocals van Brian oppakt doet het erg goed.

De band is uiterst energiek, en laat meermalig zijn dank aan het publiek blijken. De band brengt een erg sterke setlist, al is buiten albums ‘TRUE POWER’ en ‘TRAUMA’ om alleen de Taylor Swift cover ‘Blank Space’ aanwezig; fans die op ouder werk hoopten hadden helaas pech. Tijdens de toegift wordt ‘Bow Down’ nog vroegtijdig beëindigd om er zeker van te zijn dat een gevallen persoon in de pit okay was; toen dit het geval bleek speelde de band als laatste nog ‘Gasoline’, voordat zij na een uiterst sterke set het podium verlaten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ