Mechanical God Creation – The New Chapter

Facebookrssmail

Eind maart bracht de Italiaanse Technical Death Metal band Mechanical God Creation hun nieuwste album ‘The New Chapter’ uit. De bandleden zijn allen grote fans van Arch Enemy, want hun naam hebben zij ontleedt aan een van diens songtitels. Voor de band is ‘The New Chapter’ hun derde release en voorafgaand werd de track ‘Warface’ op single uitgebracht.
De band timmert al een tijdje aan de weg. In 2006 opgericht en in 2010 verscheen hun debuut ‘Cell XIII’. Daarna volgde nog ‘Artifact of Annihilation’ (2013)

De band opent met de instrumentale titeltrack ‘The New Chapter’ eerst met wat elektronische soundeffects. Daarna volgt met wat stevig gitaar en drumwerk de track ‘I Am The Godless Man’. Mechanical God Creation is zeer zeker geen rip-off van hun grote voorbeelden, maar al bij het horen van de ‘I Am The Godless Man’ word ik er niet direct warm of koud van. Het mist iets van een eigen sound.

De daaropvolgende tracks, ‘Till The Sun Is No Longer Black’, ‘Walking Dead’, Before The Dawn (pt. I)’, en ‘What Remains (Pt. III)’ worden allemaal zeer klinisch gespeeld. Het technische stukje van deze Death Metal kant laat Mechanical God Creation wel erg voorop treden. Toch geef ik een compliment aan vocaliste Luciana Catananti. Zij beheerst de grunt vocalstijl erg prima.

Op ‘Black Faith’ is het gitaarriff mij iets te veel gepingel en lijkt de vocal kwaliteit ook iets in te zakken. Een wat interessantere track is ‘Dark Echoes’ met een wat meer melancholische sound.

De laatste tracks ‘Warface’ en ‘Red Blood On White Snow’ zijn verrassend uitstekende tracks. Waarschijnlijk door de elektronische soundeffects die op deze track om de hoek komen kijken. Maar daarmee is ook alles gezegd.

Ondanks de uitstekende vocaltechniek van de vocaliste behelst de techniek van de perfect gitaar willen spelen de sound van deze band mij iets te veel. Jammer met zo’n vocaliste die echt wel iets in haar mars heeft. Als er wat meer bezieling in had gezeten, en wat meer vanuit gevoel werd gespeeld, dan had het misschien allemaal iets minder rechtlijnig geklonken.
(55/100) (The Goatmancer Records)

Tracklist The New Chapter

1.            The New Chapter
2.            I Am the Godless Man
3.            Till the Sun Is No Longer Black
4.            Walking Dead
5.            Before the Dawn (pt.I)
6.            Overlord (pt.II)
7.            What Remains (pt. III)
8.            Black Faith
9.            Dark Echoes
10.          Bow to Death
11.          Warface
12.          Red Blood on White Snow

Line Up Mechanical God Creation

Luciana Catananti – Vocals
Carlo Molinara – Drums
Deimos – Guitars              
Mirko Frontini – Guitars
Jesus – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ