Wilde woensdagavond in de Dynamo

Facebookrssmail

Met niet al te veel verwachtingen begeef ik me deze woensdagavond naar de Dynamo om Vended te gaan bekijken. De muziek die Vended maakt is niet iets wat ik thuis gauw op zal zetten maar ik was redelijk onder de indruk van hun performance op Dynamo Metal Fest 2022. Ik verwachtte een niet al te volle Dynamo binnen te wandelen (het is tenslotte woensdag) maar wie schetst mijn verbazing als ik een uitermate goed gevulde grote zaal betreed. Mijn verklaring is dat het merendeel van het publiek aan de jonge kant is en waarschijnlijk nog op school zit. Hoe dan ook, ik voel me een behoorlijk ouwe bok met mijn 53 lentes.

Een rustig avondje wordt het dus niet. Integendeel, de drie bands die deze avond optreden hoeven niet eens te vragen om mosh-of circlepits. Mensen vliegen in het rond en er wordt gestagedived en gecrowdsurft dat het een lieve lust is. Ook het geluid is voor Dynamo-begrippen verrassend goed deze avond.

Twee bands in het voorprogramma deze avond. De uit Bristol afkomstige metalcore-band Profiler mag het spits afbijten en doet dit zeker niet onverdienstelijk. Bij het laatste nummer krijgt het trio hulp van Mikey Arthur die in de navolgende band The Gloom In The Corner zingt. Een goed en energiek optreden.

Hierna komt de Australische metalcore-band The Gloom In The Corner. Ook deze band speelt een goede set en maakt het publiek nog wilder dan het al is. De uit Iowa afkomstige hoofdact Vended mogen deze brute avond afsluiten. Vended bestaat uit vijf muzikanten waarvan zanger Griffin Taylor de bekendste is om het feit dat hij de zoon is van Slipknot zanger Corey Taylor. Ook drummer Simon Crahan heeft een bekende vader namelijk Shawn ‘Clown’ Crahan die eveneens in Slipknot speelt. Het is dan ook niet erg toevallig dat de Nu-Metal die Vended speelt veel raakvlakken met Slipknot heeft.

De setlist van Vended kent weinig verrassingen. Er wordt geopend met ‘Nihilism’ en na een korte pauze na het achtste nummer ‘The Far Side’ sluit Vended af met ‘Ded To Me’ en ‘Asylum’. Na deze intense avond Metalcore/Nu-metal begeef ik me naar huis, nog nagenietend met trillende trommelvliezen en een lichaam vol adrenaline.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ