Abrams – Blue City

Facebookrssmail

Een nog voor mij onbekende naam, deze in Denver, Colorado residerende Abrams. Maar ‘Blue City’ blijkt toch al de vijfde worp van deze vier zware mannen. En het is ook nog eens een redelijk aangename bevalling, want de bombastische rock is een originele en aanstekelijke mix van stoner, post rock, metal en grunge. Denk aan Deftones meets Soundgarden, Black Sabbath of een Corrosion of Conformity. En dan nog een tandje vetter vaak.

Opener ‘Tomorrow’ is meteen een lekkere uptempo doordenderende binnenkomer. Weliswaar wat éénvormig, maar de Monster Magnet-riff en de vele wahwah-breaks houden de aandacht vast. De sound staat als een wolkenkrabber in San Francisco: een stevig fundament met daarop torenhoge gitaarlagen. Die kan wel tegen een stootje. Producer Dave Otero blijkt de verantwoordelijke hiervoor. Vocaal is Zachary Amster echter geen uitschieter. Er zit er nogal veel effect op zijn wat doorsnee stem. Het navolgende ‘Fire Waltz’ beukt nog een tandje harder en blijft ook beter hangen. In het afwisselende ‘Etherol’ schakelt de band een welkom tandje terug, al valt de middelmatige, wat eentonige zang dan juist wel meer op. Maar het lekkere zware riffwerk blijft duidelijk de trekker van Abrams.

Het melodieuze en psychedelische ‘Lungfish’ dreigt wat saai te worden halverwege, maar de galmende gitaarsolo weet dat net te voorkomen. Dan is het trage ‘Wasting Time’ net wat pakkender, met zowaar een lekker refrein. ‘Death Om’ is van hetzelfde heavy laken een pak en voegt weinig toe. Dat doet het afwisselende ‘Turn It Off’ gelukkig wel. Het nummer is gefabriceerd rondom een pakkende basriff met wat stevige gitaristische uitschieters. Weer volop jaren 70 psychedelica en melancholica in het bezwerende en mooi opgebouwde ‘Narc’. Het groovy ‘Crack Aunt’ is aardig, maar ook wat voorspelbaar. Waarna de dynamische, wat aan AC/DC denkende bluesy titelsong de sound van de voorgaande negen nummers nog eens samenvat.

Al met al een aardige kennismaking, deze ‘Blue City’ van Abrams. Hoewel de zang me net wat te vlak is en daardoor de aandacht hier en daar wat doet verslappen, is het, zeker als je van harde stoner gitaarriffs houdt, een aanrader. Iets meer afwisseling kan geen kwaad, maar check hem zeker uit als het nummer hieronder je bevalt! (75/100 – Blues Funeral Recordings)

LINE-UP


Zachary Amster – guitar, vocals
Taylor Iversen – bass, vocals
Ryan DeWitt – drums
Graham Zander – guitar

TRACKLIST


1.     Tomorrow
2.     Fire Waltz
3.     Etherol
4.     Lungfish
5.     Wasting Time
6.     Death Om
7.     Turn It Off
8.     Narc
9.     Crack Aunt
10.     Blue City

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ