Kissin´ Dynamite – Back With A Bang

Facebookrssmail

They bring back stadium rock zoals ze zelf zeggen. In hun bio, alsook tijdens de liveshows. In thuisland is zijn deze rockers ook van aardig formaat. Nu begint de groep langzaam maar zeker ook buiten Duitsland terrein te winnen. Hun vorige ‘Not The End Of The Road’ werd erg goed onthaald. Nu is twee jaar later de opvolger hier met de naam ‘Back With A Bang’.

De vraag is dan hoe groot die ‘’bang’’ met dit album gaat zijn. De laatste plaat klom namelijk tot de nummer twee positie in de Duitse album charts. Kissin’ Dynamite begon als een schoolband in 2007 en is met ‘Back With A Bang’ toe aan alweer het achtste album. Verwacht vooral niet veel anders, mocht je de band al kennen. Ook dit album is weer een typisch KD album. Vol met catchy hooks, de verplichte (power)ballads en pakkende riffjes. Over de top, maar zo lekker. De kwaliteit van de band en de fijne stem van zanger Hannes Braun zorgen dat Kissin’ Dynamite een van die bands is, die niets van ‘’wannabe’’ over zich heen roept. Deze band is geen gimmick die alleen terugkijkt naar de rock uit de 80s. De heren willen gewoon de stadionrock nieuw leven in blazen en doen dat verdomt goed.

Hoewel de titeltrack als opener nog niet echt die ‘’bang’’ is waar we op hopen. Daarvoor is deze misschien toch iets té cliché. Gelukkig komt met de opvolgers ‘My Monster’ en ‘Raise Your Glass’ die knal eruit. In een perfecte wereld zijn dit gewoon twee kneiters van hits en hoewel bands als Bon Jovi nog altijd op de grootste podia te vinden zijn, is het tegenwoordig lastig om als rock band op de radio te komen. De refreinen blijven lang in je hoofd zitten en de drang om de replay knop in te drukken is haast niet te weerstaan.

‘Back With A Bang’ is een album waar het wel iets langer duurde voor je het volledige album gaat waarderen. Het duurde wat langer dan bij het album van twee jaar terug. Het lijkt me toch lastig om steeds weer die nieuwe hooks te vinden in je nummers. Kissin’ Dynamite bewijst met dit album dat ze er nog genoeg hebben om ook dit album weer tot een goed geheel te brengen. (84/100) (Napalm Records)

Tracklist:

1    Back With A Bang
2    My Monster
3    Raise Your Glass
4    Queen Of The Night
5    The Devil Is A Woman
6    The Best Is Yet To Come
7    I Do It My Way
8    More Is More
9    Iconic
10    Learn To Fly
11    When The Lights Go Out
12    Not A Wise Man

Line up:

Hannes Braun – vocals
Ande Braun – guitar
Jim Müller – guitar
Steffen Haile – bass
Sebastian Berg – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ