Fit For An Autopsy – Sea of the Tragic Beasts

Facebookrssmail

Het Amerikaanse zestal van Fit for an Autopsy komt op 25 oktober met zijn vijfde album, zo’n twee en één half jaar na de release van voorganger The Great Collapse, welk erg goed werd ontvangen. The Sea of Tragic Beasts is de eerste release voor de band op het grotere Nuclear Blast Records en dit zal ongetwijfeld alleen maar voordelen met zich meebrengen. Drie van de tien nummers zijn al uit en zo kunnen fans zich al een redelijk beeld vormen van wat er te verwachten valt. 

Het eerste wat opvalt aan Sea of the Tragic Beasts is dat het album het zware van “normale” deathcore (bijv. Thy Art is Murder) weet te behouden, maar hier een heerlijk progressief element aan toe weet te voegen. Dit is onder andere te merken in de wat diepgaandere riffs, de cleanere solo’s en de manier waarop de nummers opgebouwd zijn. De nummers gaan heen en weer tussen bruut snel en lomp langzaam, wat een heerlijke afwisseling geeft in het drie kwartier durende album.

Het album zit in zijn geheel sterk in elkaar; geen enkele van de tien nummers valt tegen ten opzichte van de rest. Dit op zichzelf is al een sterk staaltje werk, maar al helemaal aangezien de kwaliteit van deze nummers zo hoog is. Vaak zat hebben bands, en zeker in de zwaardere genres, ergens een nummer waar het wegzakt, of dit nu is omdat de kwaliteit gewoon ineens keldert of omdat het nummer toch een stuk minder zwaar is. Gelukkig is hier geen sprake van op Sea of the Tragic Beasts!

Sea of the Tragic Beasts is een sterk album wat ik aan iedere deathcore fan kan aanraden, ookal is het maar om een keertje te checken. Het album is sterk en geeft een progressieve draai aan de “mainstream” deathcore.(90/100)(Nuclear Blast Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ