The Opposites als surprise act op Nirwana Tuinfeest 2024

Facebookrssmail

Op zaterdag bracht Nirwana Tuinfeest een groot en enthousiast publiek bijeen, geschat op 5000 personen. De zomerse temperatuur droeg bij aan de ontspannen sfeer op het terrein. Nirwana Tuinfeest zaterdag bood een gevarieerd aanbod aan artiesten, wat bijdroeg aan de diversiteit en levendigheid van de muzikale ervaring. De middag begon met een vibrerende energie in de lucht. De zon scheen fel over het festival terrein, waar waar op de Maine stage de lokale band Sons Of Dew de dag opende. De band is een alternatieve prog-rock groep uit Eindhoven en omstreken, bekend om hun unieke benadering van muziek. Hun muzikale zoektocht naar een meeslepende live-ervaring kwam tot leven op het podium.

Dennis Weening, bekend als voormalig televisiepresentator en radiodj, is ook de frontman en zanger van de band Burnout Boys. Zijn rol in de band voegt een extra dimensie toe aan hun optredens, dankzij zijn charismatische persoonlijkheid en energieke podiumaanwezigheid. Als zanger brengt Weening een rauwe en oprechte vocale stijl die perfect past bij de no-nonsense, punk-rock sound van Burnout Boys.

De Volendamse soul- en r&b-band Mell VF onderscheidt zich door haar warme, expressieve stem die moeiteloos schakelt tussen ingetogen en krachtige momenten. Haar muziek is vaak introspectief en persoonlijk, met teksten die diepgang en emotionele eerlijkheid uitstralen.

Het Nevenproject met Jack Poels is een bijzonder muzikaal initiatief dat zich onderscheidt door zijn artistieke diepgang en poëtische benadering van muziek. Jack Poels, de frontman van de iconische Limburgse band Rowwen Hèze, staat bekend om zijn warme stem en zijn vermogen om verhalen te vertellen met een diepe emotionele lading. Met Het Nevenproject verkent Poels nieuwe muzikale wegen, vaak met een intiemere en meer experimentele benadering dan zijn werk met Rowwen Hèze.

Selah Sue’s stem is een van haar grootste troeven; ze heeft een rauwheid en soulfulness die haar muziek een diep emotionele lading geeft. Op het podium straalt Selah Sue een intense energie en passie uit. Ze heeft een charismatische podiumaanwezigheid en wist haar publiek te betrekken met haar meeslepende optreden. Haar live show was dynamisch, waarbij ze moeiteloos schakelt tussen intieme momenten en uitbarstingen van energie.

Personal Trainer staat bekend om hun energieke en onvoorspelbare live-optredens. De muziek van Personal Trainer is een eclectische mix van indierock, post-punk, en alternatieve pop, gekenmerkt door speelse arrangementen, sterke melodieën, en een vleugje humor. Hun geluid is vaak ruw en ongepolijst, maar altijd doordrenkt met een aanstekelijke energie die het publiek meesleept. De teksten zijn vaak scherp, introspectief, en soms absurdistisch, wat bijdraagt aan de eigenzinnige identiteit van de band. Wat Personal Trainer bijzonder maakt, is hun spontaniteit en creatieve vrijheid. Personal Trainer heeft snel naam gemaakt in de Nederlandse en internationale muziekscene, mede dankzij hun DIY-mentaliteit en hun vermogen om genres en stijlen te mixen op een manier die zowel vertrouwd als vernieuwend aanvoelt.

Kula Shaker is een Britse rockband die in de jaren ’90 bekendheid verwierf dankzij hun unieke combinatie van britpop, psychedelische rock, en invloeden uit de Indiase muziek. Een van de opvallende kenmerken van Kula Shaker is hun uniek geluid dat hen onderscheidde van andere britpop bands van die tijd. Crispian Mills’ karakteristieke stem en zijn gitaarwerk zijn centrale elementen van de band, en hun optreden kende een hoge energie en spirituele lading.

Black Box Revelation is een Belgische rockband die bekendstaat om hun rauwe, krachtige geluid dat gekenmerkt wordt door zware, vuige gitaren en strakke, ritmische drumpartijen. Jan Paternoster’s gitaarspel is zowel ruw als melodieus, met riffs die zowel intens als meeslepend zijn. Dries Van Dijck’s drummen voegt daar een dynamische en soms dreigende laag aan toe, waardoor de band een krachtige en opwindende geluidsspectrum weet te creëren.

De Britse indierockband The Vaccines staat bekend om hun aanstekelijke en energieke geluid, geïnspireerd door garage rock, punk, en pop. Tijdens hun dynamische live-optredens weten ze het publiek te enthousiasmeren met hun directe en ongecompliceerde benadering van rockmuziek. Hun muziek is een viering van de eenvoud en kracht van rock ‘n roll in de hedendaagse muziekwereld.
Rudeboy Plays Urban Dance Squad is een project dat een eerbetoon brengt aan de invloedrijke Nederlandse band Urban Dance Squad, een pionier in de fusion van rock, rap, en funk.

Urban Dance Squad, opgericht in 1986, was een van de eerste bands die succesvol elementen van hiphop en rock combineerde, en ze verwierf internationale erkenning voor hun innovatieve muziek. Rudeboy en zijn bandleden en dynamische energie brengen de muziek met dezelfde rauwe kracht en creativiteit die de oorspronkelijke band zo bijzonder maakten.

Maanden lang stond Joost Klein op de vooraankondiging, maar kort voor Nirwana Tuinfeesten annuleerde hij het optreden. In zijn plaats zou er een surprise act komen. De hele zaterdag ging het erover, iedereen vroeg zich af wie er de afsluiter van de zaterdag zou kunnen zijn.Een waardige afsluiter hadden ze zeker gevonden. Het publiek was blij verrast dat de The Opposites hun intreden deden op de Main stage. Ze kwamen een feestje vieren, ook omdat het de verjaardag was van Twan Steenhoven, ook bekend als Big2. Het energieke rapduo zette het festival terrein binnen de kortste keren op hun kop met hun enthousiasme en lieten Lierop trillen op hun grondvesten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ