Battle Beast dendert door een bomvolle Pul

Facebookrssmail

Het weekend is afgelopen vrijdag avond goed van start gegaan. Met een op het laatste moment uitverkochte show van de (party) power metal band Battle Beast op het programma van de Udense Pul. Door het feit dat de Finse band twee support acts meenam, begon het dus al op tijd.

De avond werd geopend door de stevigste band van het affiche. De Finse melodieuze death metal band Brymir mocht het bal openen. Ondanks dat de band om zeven uur al op de planken stond was het al behoorlijk druk in de zaal. In eerste instantie leek hun muziek wellicht een mismatch met Battle Beast, toch wist de band door de prima show de mensen in de stemming te brengen. Daar waar ze de eerste twee nummers daarvoor moesten werken, ging het daarna steeds makkelijker.

Na een korte pauze was het tijd voor de Oostenrijkse power metal formatie Serenity. Daarbij leek het geluid weliswaar wat zachter te staan, wel beter gemixt. De zang kwam hier beter uit dan een optreden eerder. Ook deze mannen wisten het publiek goed te vermaken. Met name het nummer ‘Set the World on Fire’ deed het erg goed in Uden en werd uit volle borst meegezongen, tot groot genoegen van de band.

Battle Beast het er zo’n zin in dat de band niet om negen, maar tien minuten eerder het podium al betrad. Nog altijd zijn ze bezig met de tour omtrent het album ‘Circus Of Doom’ en met die titeltrack werd ook geopend. Om daarna gelijk door te beuken met de knallers ‘Straight Through The Heart’ en ‘Familiar Hell’. Direct in het begin van de set werd kort verteld waarom gitarist Joona Björkroth er niet bij is. Hij is thuis bij zijn pasgeboren kindje en wordt daarom tijdens deze tour vervangen door gitaarvirtuoos Atte Aho. De band laat direct zien in topvorm te zijn er duidelijk zin in te hebben. Misschien helpt het een handje dat de show live te streamen is op hun kanaal. De setlist bestaat uit nummers van de laatste drie albums en twee covers. Eentje daarvan is de Elton John klassieker ‘Can You Feel The Love Tonight’ waarbij de bassist het eerste refrein vertaald heeft en in het Nederlands probeert te zingen. Een leuk moment in de set voor het publiek en band.

Het nieuwste album is ‘’vanzelfsprekend’’ hofleverancier van de setlist. Inmiddels toch ongeveer twee jaar uit dus de fans hebben goed kunnen oefenen. Zo worden ‘Eye Of The Storm’ en ‘Russian Roulette’ keihard meegezongen. De duivelse frontvrouw Noora Louhimo met de haren in duivelshoorns zingt de pannen van het dak en klinkt bijna exact als op de albums. Ze weet ook het publiek goed op te zwepen, soms met serieuze blik een andere keer weer met een vriendelijke glimlach.

Na dik anderhalf uur was het helaas toch echt afgelopen na een flinke toegift van vier songs. In de eerste werd er een biertje geat tijdens ‘The Imperial March’. Daarna werd afgesloten met de drie knallers ‘Master of Illusion’, ‘King for a Day’ en ‘Beyond the Burning Skies’. Battle Beast kwam, zag en overwon en gaat na deze tour de studio in voor een nieuwe plaat en zal dan naar eigen zeggen snel terugkeren naar Nederland.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ