Zakk Wylde live in Philhamonie Haarlem

Facebookrssmail

Op vrijdag 27 mei stond er een unieke show geprogrammeerd in Haarlem. Zakk Wylde bracht de enige NL show naar Haarlem en organisator Patronaat was voor deze gelegenheid uitgeweken naar de Philhamonie. De locatie was een mooie, daar waar normaal het publiek geniet van toneel en klassieke muziek stond er deze avond de hard rockende gitaar virtuoos Zakk Wylde voor zijn ‘Book of Shadows II’ tour. Als supportact kwam de 24-jarige Jared James Nichols met zijn band naar Haarlem.

KIK_0180Jared James Nichols is een muzikant die al vanaf 14de op het podium staat en inmiddels in de blues rock wereld bekend staat als een groot talent. Met een ep ‘Old Glory & The Wild Revival’ uit 2013 en een gelijknamige langspeler in 2014 staat Jared nog aan het begin van zijn carrière. De muzikale invloeden komen uit de oude Delta Blues maar naast de fijn blues nummers als bijvoorbeeld ‘Crazy’ kwamen er ook stevige rock nummers als ‘Can You Feel It’ en ‘Blackfoot’ voorbij. Jared deelde het podium met bassist Erik Sandin en Dennis Holm deed de uitstekende begeleiding op de drums. Het uitzonderlijke gitaarwerk en de warme vocalen van Jared waren een uitstekende opwarmer voor het hoofdmaal. Bescheidenheid sierde de man, Jared stond alleen achter zijn merchandise alwaar de goede man zijn handel verkocht en desgewenst signeerde.

Van bescheidenheid naar Zakk Wylde is een bijna niet te overbruggen kloof. De legendarische gitarist, bekend van Ozzy en zijn eigen Black Label Society, staat al jaar en dag met een enorme dosis zelfvertrouwen op het podium. Een zelfvertrouwen dat soms riekt naar arrogantie. Dat Zakk aller aardigst op een gitaar weet te pingelen is alom bekend, doseren daarentegen is meneer Wylde vreemd. Al in het openingsnummer trok Zakk alle registers open, een gigantische gitaarsolo waarbij de gitaar op een bijkans achteloze manier werd bespeeld en ook de snaren traditiegetrouw weer werden blootgesteld aan het gebit van Zakk.

Zou dan zo’n avond worden? Gelukkig niet, Zakk verschoot zijn kruit al in het eerste nummer. Natuurlijk was de show doorspekt met geweldige gitaarsolo’s en toonde Zakk Wylde zich weer als de onbetwiste frontman die ook zo nu en dan achter de piano plaatsnam. Lekkere southern rock nummers van de nieuwe plaat kwamen voorbij en met nummers als ‘Autumn Changes’, ‘Tears of December’ en ‘Lay Me Down’ was het genieten voor de goed gevulde zaal. Bijna de gehele nieuwe plaat kwam voorbij aangevuld met nummers als de semi ballad ‘Road Back Home’ en het gevoelige ‘Throwin’ It All Away’ van de debuutplaat. Zakk Wylde verzorgde een heerlijke show met mooie lichteffecten en een geweldige sfeer in de Haarlemse Philhamonie.

Foto’s © Kick Verhaegen

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ